After Dark II (Den om Blade Runner…)

Filmnørdens Hjørne After Dark, Podcast Leave a Comment

At lave en After Dark om Blade Runner har været lidt som at ride på en vild elefant: svært, udmattende, ukontrolleret og (i første omgang) ikke muligt. Vi prøvede for over en måned siden at optage After Dark II (Den om Blade Runner…) og kom 1 time og 37 minutter ind i optagelserne, inden vi måtte lukke ned for studiet og indse at vi havde fået en ordentlig røvfuld af Ridley Scotts sci-fi-klassiker fra ’82. Den var simpelthen for stor til, at vi kunne gabe over den med vores letlevende facon. En film der på ingen måde kunne tages på rutinen, selvom vi kender den ud og ind. I den mellemliggende tid gik vi i træningslejr og lagde en angrebsplan. Vi rejste også væk for at glemme det svigende nederlag og rense luften, så da vi endelig besluttede at hoppe tilbage i ringen og danse mande-dansen med Blade Runner igen, ville vi være forberedte – klar på det værste. Og for dælen, den gav os kamp til stregen…

Vi sidder nu på den anden side af den episke kamp og det ville være synd at sige at vi har knækket filmen og lavet en enkel, overskuelig, lettilgængelig podcast om filmen, for det har vi ikke. Så let lader Blade Runner sig ikke kue. Vi kan dog sige, at vi efter 2 timer og 30 minutters ligevægtig kamp, stadig stod på benene og det må være godt nok i vores bog. Vi diskuterer naturligvis i podcasten hvorfor det var så svært for os at få kål på Blade Runner og hvad vi gjorde galt og hvad vi (nogenlunde) gør rigtigt i anden omgang, for denne film er et helt andet bæst end Jaws, der viste sig at være en legende let film at gå i dybden med i After Dark I, i forhold til Blade Runner. Vi diskuterer naturligvis også en masse andet, men det er næsten endnu vigtigere at fortælle, hvad vi IKKE snakker om. Vi snakker nemlig IKKE om hverken Blade Runners lange, komplicerede og spændende produktionshistorie eller filmens banebrydende og skelsættende visuelle effekter. Nej, vi forsøger (FORSØGER!) gennem en række forskellige analytiske vinkler, krydret med et virvar at små kommentarer, anekdoter, observationer og personlige meninger, at besvare et enkelt spørgsmål: Hvad er det Blade Runner vil og hvad er det den gør?

Det er blevet til 2 timer 29 minutter og 57 sekunders uhæmmet snak, der forhåbentlig åbner døren på klem for dig og lukker dig ind i filmens indre korridorer, for dette er en film med en næsten uendelig mængde lag, der alle kan udforskes, dissekeres og tolkes. Med disse ord kan vi byde dig velkommen til den ustyrlige After Dark II. Forhåbentlig er du ordentligt forberedt og har de rette forventninger, for det bliver ikke kønt… men det bliver spændende og sjovt! Rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen,
Casper & Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.