Spider-man 3 og Charlie Wilson’s War

Filmnørdens Hjørne begyndte sit spæde liv som en filmblog søndag d. 27. juli, 2008. Sumpende i tømmermænd så jeg ‘Spider-Man 3’ og ‘Charlie Wilson’s War’ og blev overrasket over, hvor fesen den første var, og hvor fed den anden var. Selvom jeg arbejdede som filmanmelder, havde jeg ikke nogen steder at fortælle det, for det her var film, der havde haft premiere for længe siden.

Jeg var på Facebook, men det var der ikke mange andre, der var. Derfor googlede jeg “blog” og indenfor et par timer stod Filmnørdens Hjørne klar. Jeg skrev som en besat det første lange stykke tid. Planlagde artikler flere uger i forvejen, og genbrugte alt, hvad jeg kunne finde af gamle filmartikler skrevet til andre medier. Med tiden gik gassen dog af ballonen.

Læsere var der en del af, men jeg lå ikke ligefrem i overhalingsbanen til at blive IMDb 2. Jeg blev ved med at skrive en del anmeldelser, men det gik langsomt i sig selv, min tid slugt op af arbejde og andre nye projekter – blandt andet musikproduktion.

Fra musikstudie til podcaststudie

Jeg har været ivrig hjemme-producer siden jeg var teenager. Keyboards, midi, kabler, lydkort, mikrofoner, mixere, samples, effekter. Jeg rodede med alt, men fik aldrig seriøst gang i musikken.

Så hvad gør en rastløs mand, der har masser erfaring med at producere lyd og som elsker film, men er træt af at skrive og meget hellere vil snakke? Han spørger selvfølgelig Jesper Laursen, om ikke han er frisk på at optage en podcast om film. Bare en episode – så kan vi se hvordan det går.

Første episode blev uploadet til nettet d. 5. oktober 2009. Vi havde lavet en god programplan, bestående af lidt snik-snak, nyheder, anmeldelser og diverse. Spændte satte vi mit hjemmestudie op og tændte for mikrofonerne. Vi snakkede og jokede og grinte os igennem lidt over en halv times filmpodcast, og da vi hørte det igennem bagefter… lød det af helvede til.

Vi fumlede rundt, mumlede, øh’ede og gjorde alt det, man ikke skal gøre i et radioprogram. Og jeg skriver radioprogram med fuldt overlæg, for vores ambition var ikke at lave en podcast-podcast. Vi ville lave en radioprogram-podcast. Det skulle lyde og være bedre end noget andet, man kunne finde på nettet. Ikke at det nødvendigvis lykkedes, men vi prøvede i hvert fald.

Vi besluttede os lynhurtigt for, at optage episode 1 igen, og denne gang fungerede det. Nogenlunde. Du kan selve høre her i Podcast 1 (Den hvor vi lærer at kravle…) – titlen kom til senere.

The rest, as they say…

Her fra kan du faktisk høre Hjørnets historie i vores podcasts, for selvom film er vores hovedfokus, så har vi også altid været rigtigt glade for at snakke om os selv.

I begyndelsen optog vi en episode om ugen. Det blev hurtigt til en hver anden uge. Mellemrummet mellem podcastene blev længere og længere, men i takt med at mellemrummene blev længere, blev podcastene det også.

Indholdet har derimod ikke ændret sig voldsomt siden begyndelsen. Målet er og har altid været, at skabe et magasin-program om film med dybe afstikkere til emner og temaer, der enten er aktuelle eller interesserer os.

Enkelte indslag har byttet plads og er blevet rykket rundt eller skiftet ud, men grundlæggende er podcasten den samme som da vi begyndte.

Siden da har tingene naturligvis udviklet sig. Brie kom til, først som Mr. Filmnews, siden som arvtager efter Laursens (midlertidige) afsked. Anders kom på som TV-serie-anbefaler, og sidst og fysisk mindst er Mille kommet til som praktikant, skaffer og koordinator.

På opfordring af manusforfatter Anders Ølholm, kastede vi os også ud i den ultra nørdede sub-podcast After Dark, hvor vi snakker så meget og så længe om én film, som vi kunne.

Herfra og til verdensherredømmet

Filmnørdens Hjørne er i konstant udvikling i kraft af os, der producerer podcasten. Den ændrer sig i takt med at vi ændrer os. Hvad end det er vores smag, erfaring eller daglige liv, der ændrer sig, så har det en eller anden indvirkning på podcasten.

Sådan skal det være, selvom du og vi ind i mellem ønsker, at det var “ligesom i gamle dage”. Det bliver det aldrig, men til gengæld kommer der noget nyt, for vi kommer nok aldrig til at holde op. Ingen af os kan i hvert fald på nuværende tidspunkt forestille os, at det kan stoppe.

Og fortsat god fornøjelse.

Med venlig hilsen,
Casper, Jesper, Brie, Anders & Mille

Comments 1

  1. Hej filmnørder
    En lang køretur fra Frederikshavn til Hillerød, bliver nu engang meget kortere ved at høre en af jeres fremragende podcasts. Specielt den om bladerunner, top 100 og andre gode.
    Jeg er imponeret over jeres kolosale viden og overblik.

    Mvh
    Christian dige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.