Navn: Casper Kim Ingemann Christensen

Født: 31. december 1976

Jeg er uddannet som…
journalist, anmelder, producer, webdesigner, fotograf, skuespiller, terapeut, kosmonaut, ninja og bjergbestiger. Nå, du mener sådan officielt? Så intet. Har en gymnasial uddannelse. Alt andet er bare noget jeg har lavet her og der.

Jeg bor…
med norsk import-kæreste i KBH. Har boet over det hele, oftest på en bro. Lige nu indre Nørre.

Min hjemmebiograf er…
mangelfuld, men tryg og sikker. Go’ gammel Panasonic plasma + to Mission-højttalere på størrelse med Bilbo. Drømmen går på projektor og surround, men er vist kommet til at skrive under på en klausul ved bestilling af norsk import-kæreste, der kommer til at gøre det svært at gennemføre.

Jeg blev en filmnørd fordi…
min pap-far købte en Video 2000 (google det) da jeg var spæd, og fordi min mor altid slæbte den og tv’et ind til min seng, når jeg var syg og satte ‘Raiders of the Lost Ark’ på. Allerede dengang var jeg altså ude på et skråplan. Derfra blev det kun værre. Elskede mine film så meget, at jeg som 10-årig lod en mikrofon hænge fra min båndoptager ned ved TV-højttaleren og overspillede lydsporene til mine yndlingsfilm. Jeg har skrattende bånd med lyden til ‘Escape from New York’ og ‘Beverly Hills Cop’ i kælderen. Blev mere filmnørd, da jeg tog filmvidenskab som valgfag i 8. og 9. klasse. Blev endnu mere filmnørd, da jeg tog Film & TV i gymnasiet. Og det gik fuldstændigt galt, da jeg købte min første DVD-afspiller. Jeg var dog først for alvor fortabt, da jeg startede som filmanmelder for ungdomsbladet Chili i 2002.

Jeg blev en del af Filmnørdens Hjørne, da…
jeg fandt på det.

Det bedste ved at podcaste på Filmnørdens Hjørne er…
at det giver mig en undskyldning for, at bruge usandsynligt lang tid på min kærlighed til film og dem jeg podcaster sammen med. Ofte med det resultat, at jeg lærer endnu mere om film og har det afsindigt sjovt samtidigt. Og så er der hele den tekniske side, hvor det er en undskyldning for at nørde med lyd og lydproduktion. Love it!

Det værste ved at podcaste på Filmnørdens Hjørne er…
helt ærligt, at vi ikke kan leve af det, men er besatte af det.

Min favorit-podcast indtil videre er…
Årh… Øhm… Der er jo for pokker så mange, men den der springer frem først, er Podcast 51 (Den om Steven Spielberg). Ikke kun fordi den handler om min filmonkel Stevie, og ikke kun fordi det er den med Top 10 Mest Hestepigede Hestefilm, men fordi den bare var så helstøbt og dynamisk og lærerig.

Vores fans er de fedeste i verden, fordi…
de har overtaget Hjørnet. Forstå mig ret. I begyndelsen var Filmnørdens Hjørne bare lille mig. Så blev det til lille mig og Jesper. Men i takt med at lyttertallene steg, og fansene på Facebook blev flere, så er vi ikke længere alene om at holde gang i Hjørnet. Hver gang vi beder vores fans om input til en podcast, får vi mere end vi kan bruge. Kulminationen af det hele er vores Facebook forum. Det forum drives frem ene og alene af vores lyttere og fans. Så i dag lever Hjørnet groft sagt uden os. Det er helt ubeskriveligt fedt, og derfor er vores fans de fedeste i verden.

Hvis jeg absolut skulle vælge en favorit-film, ville det være…
og jeg har sagt det så mange gange før, men jeg siger det igen: ‘Raiders of the Lost Ark’. En del af grunden er som sagt grov manipulation af åbent barnesind, men for mig er den en ultimativ sammensmeltning af blockbuster-underholdning og tårnhøj filmkunst. Perfekt!

Film pisser mig af, når…
de prøver at være noget andet, end de er. Når de taler til laveste fællesnævner. Når de ikke prøver på andet, end at give publikum det, som de tror de vil ha’. Når de taler ned til mig og tror, jeg ikke følger med. Jeg kan dog finde respekt for næsten alt, bare det er gennemført. Derfor sætter jeg lige så høj pris på en sublim Kubrick-strimmel, som en hjernedød Bay-strimmel.

Når jeg ikke podcaster og ser film, bruger jeg min tid på…
at skrabe kroner ind som freelancer og spille computerspil og tage billeder og nyde livet med min vikinge-kæreste, min gode mama og mine venner. Men jeg snyder hverken jer eller mig selv, for der er INTET jeg bruger så meget tid på som Filmnørdens Hjørne.

Man skal lytter til Filmnørdens Hjørne, hvis…
du gerne vil give dig selv lov til at blive hevet langt ind i filmens verden, sammen med et par gode venner (læs: værterne) som du aldrig har mødt.

Mine håb for fremtiden på Filmnørdens Hjørne er, at…
vi bliver større, bedre og stærkere og aldrig nogensinde holder op.

 

Comments 3

 1. Det er ikke HELT rigtigt, at Oliver Stone i JFK “digter” halvdelen af historien.
  JFK er OGSÅ baseret på Jim Garrisons bog ‘On The Trail Of The Assassins’.
  Den anden halvdel af filmen er dokumentar – DET har du ret i.
  (TV2morgen, 25/9).
  Vh
  FGr.

 2. Pingback: Podcast 133 (Den med filmspørgehjørnet II…) | Filmnørdens Hjørne

 3. Hej Casper
  Hvor screener I film?
  I er velkommen til at ringe hvis I har lyst til at se/screene film i BigBio.

  Mange sommerhilsner
  Henrik
  Tel. 40403775

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.