Filmaften 10 – E.T. the Extra-Terrestrial

Filmnørdens Hjørne Filmaften, Podcast Leave a Comment

For at fejre at vi har rundet ti episoder af Filmaften, er aftenens film en af de helt store klassikere: Steven Spielbergs “lille” film E.T. Det er en film, der for mange af os er en del af vores fundament som filmelsker og filmnørd. En film, der har givet os nogle fuldstændigt skelsættende oplevelser som både børn og voksne, ved at røre os til tåre, med sin historie om forholdet mellem et rumvæsen og en lille dreng.

Men netop fordi E.T. er så effektiv i sin fremkaldelse af følelser hos sit publikum, er det ikke en film man nødvendigsvis tænker (!) særligt over, efter man har set den. Man kan FØLE den i dagevis efter at ha’ set den, men hvor mange af jer har egentlig gået og grublet over den. Hvad er det dog er for en slags film? Hvad er det, der gør den så pokkers effektiv? Og vigtigst af alt: Hvad er meningen med den egentlig?

For at gruble og snakke os ind til nogle svar på disse spørgsmål, har vi hevet Spielberg-fan og E.T.-afficionado Johan Albrechtsen i studiet. Johan kender flere af jer fra hans altid veloplagte interviews hos Moovy.dk, og enkelte af jer kan måske huske ham fra Podcast 157 (Den om 80’erne…). Johan er en både følsom og skarp filmnørd og sammen med aftenens chat-kaptajn Marie Diemer Bille får vi arbejdet os helt ind til filmens bløde, varme, sørgmodige kerne. Helt ind til det punkt, hvor det bliver tydeligt, at denne film siger noget vigtigt til ALLE mennesker – også dig og også dine forældre/børn/venner/cyklehandlere/advokater/ osv.

Derudover har vi også endelig fået besøg af Johnny Jensen fra streamingtjenesten C More, der er vores samarbejdspartnere på Filmaften-formatet. Johnny har længe ønsket at være med til en Filmaften, så  det kom han nu, hvilket skulle vise sig at være mere end perfekt, for netop E.T. spiller en helt særlig rolle for Johnny. Hør om dette og utroligt meget mere i denne ekstra lange jubilæums-episode af Filmaften. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Marie, Johan og Johnny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.