Podcast 176 (Den om 40 år med Alien…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

I år er det 40 år siden Alien havde premiere. Siden da har Ridley Scotts film affødt en hel filmserie, spinoffs, prequels og generelt bare sat sit store, snaskede aftryk på filmhistorien – især science fiction. Derfor besluttede vi os for at lave en lille og let sær-episode, hvor vi bare skulle snakke om Alien-filmene og have det sjovt, men lige meget hvor hårdt vi prøver, bliver en Hjørne-podcast bare aldrig “lille og let”… Derfor sidder du nu med lidt over 4 timers Alien-marathon mellem ørene.

Nu er Alien jo en film, Hjørnet har danset med før. Ikke mindst i After Dark IV, hvor Alien fra 1979 fik en seriøs rundbarbering af Casper og Jesper. I denne Podcast 176 udviddes fokus til at omfatte næsten alt Alien-relateret materiale, men hovedfokus er på de fire første film i serien.

Vi synes selv det er blevet til en ret underholdende tur gennem Alien-historien, hvor vi prøver at veje alle dens vigtigste elementer op. For hvorfor er dét monster stadig et af de værste/bedste, der nogensinde er fundet på? Hvorfor er filmserien en af de eneste, hvor hver film ændrer drastisk stil og tone og instruktør? Og hvordan kan hver film så klart og tydeligt sige så forskellige ting?

Derudover inkluderer denne episode også vores 20 minutter lange Q&A med Alexandre O. Phillipe, der her instrueret den nye Alien-dokumentar Memory: The Origins of Alien, optaget ved vores Alien-aften på Bremen Teateret under årets CPH DOX-festival.

Sidst, men ikke mindst, får du også et par highlights fra Hjørnets første gamer-session. Vi har nemlige spiller Alien: Isolation og går bogstaveligt talt i Ripleys fodspor og får den ultimative Alien-oplevelse (Spoiler: Det er et mareridt!).

Der er sikkert meget mere i podcasten, som vi har glemt lige nu, men lige meget hvad, så god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Marie, Jannik & Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.