Paul Shipper og jagten på det forsvundne filmplakatdesign

Filmnørdens Hjørne Blog, Gallery Leave a Comment

De fleste af os filmtossede filmnørder har på et eller andet tidspunkt i vores liv været fascinerede af den klassiske filmplakat med svævende hoveder, blændende lyskilder og tyktflydende stemning. Selv om filmplakatdesign har udviklet sig siden Richard Amsel og Drew Struzans storhedstid, så hamrede netop den generation af designere deres stil så hårdt fast, at mange af os stadig ser på disse som topmålet af filmplakater.

Nu kunne kloge hoveder sikkert kværne en fandens masse postmodernistisk kulturteori ind i dette faktum, men vi gider ikke være så kloge i dag. Vi er bare fascinerede af plakaterne, og det er Paul Shipper også. Forskellen på Paul og alle os andre er dog, at han har valgt at gøre denne fascination til sin levevej.

paulshippermix

Siden barnsben har han søgt at ramme den klassiske stil i sine tegninger, og i dag lever han af sin retro-inspirerede streg og laver masser af filmplakater, men også en del cover-designs til tegneserier. Her har vi samlet en håndfuld af hans fedeste filmværker, men der ligger naturligvis meget mere og gemmer sig på hans hjemmeside eller bag en fiffig Google-søgning.

Paul bruger alle de tænkelige værktøjer – både analoge og digitale. En sjælden gang imellem tager digi-photoshop-elementerne en smule overhånd, men oftest er hans resultater ovenud imponerende. Se selv.

1935553158-5

Arrow_Rollerball_OneSheet_24x36_web

download (1)

download

Gandalf_Hobbit_ChristmasGift

Halloween_Myers_Final_V4_web

IRONGIANT_POSTER_upd_43c46cc5-441f-4d14-81c1-9c023cc5b15c_2048x2048

Jaws+Tee+V4-FINAL-web

Paul-Shipper-Back-to-the-FUture

Shakespeare2000

THE+WORLDS+END_ILLO_FIN_onesheet_S_LOGOS_web

053852xapll3z7plgoio4e

JAWS_ILLO+FINAL_S_poster_e

Del dette galleri


Det er der andre, der gør… 😉

Untitled-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.