40 år med blod på tanden

Filmnørdens Hjørne Audio, Blog, Top 100 Leave a Comment

I dag for 40 siden havde ‘Jaws’ premiere i de danske biografer – en film vi på Hjørnet har et ganske særligt forhold til.

Udover at vi naturligvis synes, det er en helt fantastisk film, så endte den også med at tage topplaceringen på vores Top 100 Bedste Film tilbage i podcast 45. Du kan høre hvad vi dengang sagde om filmen i klippet ovenfor.

Som konsekvens af topplaceringen blev det også den første film, vi tog under ekstremt kærlig After Dark-behandling.

På overfladen (badum-tji) ser ‘Jaws’ ikke ud af mere end en horrorfilm med en fisk i hovedrollen, men går du i dybden med den (badabum-tji), begynder der at dukke alt muligt fascinerende skrammel op udover den sporadiske gennemgnaskede nummerplade fra sydlige vande.

Det er netop i denne perfekte balance mellem popcornet blockbuster, perfektionistisk filmfortællekunst, en arketypisk tilblivelseshistorie bag scenerne og et virvar af mulige analyser, der efter vores ydmyge mening gør ‘Jaws’ til den bedste film af alle.

Vi kan ikke skrive eller sige noget om ‘Jaws’, som vi eller andre ikke har skrevet eller sagt før. Vi kan derimod bare hylde Spielbergs klassiske mesterværk og naturligvis trutte i egen juice for vores After Dark (Den om Jaws…), for selv vi blev overraskede over, hvor meget guld den gamle haj-swinger gemte på.

Tillykke og held og lykke på (og under) bølgen blå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.