Jespers tvungne sommer-blockbuster-guide

Filmnørdens Hjørne Blog Leave a Comment

(I morges var Jesper i Radio 100 og snakke om sommerens resterende blockbusters. Ved indslagets afslutning blev han spurgt om blockbuster-guiden lå på Filmnørdens Hjørnes hjemmeside. Det gjorde den ikke, men hvad skulle han svare andet end “JA!”. Derfor er her Jespers tvungne sommer-blockbuster-guide.)

Det er sommer i Danmark og det betyder én ting; blockbusters i biffen! Når man nu bor i et land med absurd ustadigt vejr, er Hollywoods store pengemaskinefilm kærkomne. Ferievejret kan svigte, men bifkalenderen holder! Derfor bringer Filmnørdens hjørne dig her en kort guide til resten af sommerens blockbusters.

Så der tegnefilm!

Til de yngste, deres forældre og barnlige sjæle generelt, bringer franchisestorken Ice Age 4 og Madagascar 3 i sit fedtede sequelnæb. Det er sikre kort fra succesfulde franchises, hvis historier grænser mere og mere til det fjollede, men som med garanti vil underholde poderne og sikkert også levere et grin til forældrene. Her på Hjørnet venter vi kun på, at de to film bliver skrevet sammen i Ice Age 8 : Madagascar-forbindelsen. Ungerne gnasker slik fra henholdsvis den 2. august og den 28. juni over hele landet. Vil man lidt længere op i målgruppne og ønsker en fortælling med mere på hjerte og hjerne, er Pixar klar med deres første kvindelige hovedkarakter i Brave. En ung pige, der nægter at blive sat i bås som pige og kæmper for sin egen identitet i det skotske højland. Efter at have fået en lussing for den mildest talt uinteressante Cars 2 lader det til at Pixar har hanket op i sig selv og søgt tilbage til kerneværdierne: spændende og hjertevarme historier med masser af humor, eksekveret i et spændende univers. Brave åbner 30. august.

Mit liv er hårdt. Tag min hånd.

Til teenagerne og alle som er enige om at deres liv er det mest komplicerede på kortet, bliver Spider man-franchisen re-bootet lige i øjenhøjde i The Amazing Spider-man. Andrew Garfield er trukket i den rød-blå dragt og skal kæmpe lige så meget med følelser for kæresten, tvivl om sine forældre og sin egen identitet, som med den gigantiske øgle der vil slå ham ihjel. Det er årets mest oplagte date-film, hvor pigerne kan svælge i følelser og drengene i eksplosioner og heftig CGI. Spindelvæveren navigerer reptiler, parforhold og barndomstraumer fra den 3. juli.

Glemmer du, så husker jeg. Igen…

På grænsen mellem ung og voksen ligger Total Recall. Det er et remake af Paul Verhoovens 90’er-mesterværk med Arnold i hovedrollen og ligner en krydsning mellem Blade Runner og Det femte element. På coke. Det er buldrende sci-fi eventyr i en CGI-tung verden, med Colin Ferrell og Jessica Biel. Filmen er instrueret af Underworld-instruktøren Len Wiseman, der oftere har demonstreret evner for overfladisk action, end for den mærkværdige dybde, som Verhooven faktisk kunne lege med. Ikke nødvendigvis en dårlig ting, men hvis man elsker originalen kan det være svært at gøre plads til en anderledes version i sit hjerte. Alle spor peger mod Mars fra 9. august.

Den nye dreng i klassen.

Re-boots og re-makes er blockbusterens svøbe, men her har vi en mystisk mellemting i Bourne Legacy. Bourne-filmene bliver re-bourne (bada-bum!) med en ny skuespiller, som dog spiller en helt ny karakter. Jeremy Renner er Aaron Cross, en agent a la Bourne, der skal overleve at det projekt der har skabt ham (og Bourne!), skal lukkes ned. HELT ned. Det bliver hårdtslående agentfilm, som vi kender det, instrueret af Tony Gilroy, der skrev de forrige Bourne-film og har lavet Michael Clayton. Hvad han bringer til agent-universet af intelligente sensibiliteter, bliver interessant at se. Der kæmpes mod aflivning i mørke gyder fra den 16. august.

“The BIG one”.

Den eneste film som teoretisk kan true The Avengers på 2012’s blockbuster-trone, er The Dark Knight Rises. Efter to heftige, mørke, spændende, dybe, psykologiske og bare tæskefede Batman-film, kommer den der skal lukke og slukke hele balladen. Det er den svære 3’er efter den fantastiske 2’er og det spændende bliver om Nolan kan møde vores tårnhøje forventninger. Det skal være et undergangsbrag af kaliber, et skrigende styrt ned i afgrunden, et sidste Big Bang der efterlader os alene, men forløste, i det uendelige biomørke. Ilden vil rejse sig fra 20. juli.

Nostalgitrip.

Den sidste sommerblockbuster er til dem der mindes de gamle dage med et smil på læben: Expendables 2. Sidste gang de undværlige mødtes, tjente de 100 millioner dollar ind til fede studio execs, så efter Hollywood-devisen om at mer’ vil ha’ mer’, har de nu rekrutteret endnu flere 80’er- og 90’er-actionbøffer til filmen, i forhåbning om at indtjeningen følger samme udvikling. Så hvis du er til gode, gammeldags actionfilm med one-punches, one-liners og dødsensfarlige organisationer med navne som Cobra eller Venom, så er dette filmen til dig. Forvent kødheste og stor “I’m getting too old for this shit”-faktor. De gamle drenge sadler op den 30 august.

God sommer i bif-mørket!

Med venlig hilsen,

Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.