Alle Oscarplakater gennem årene

Filmnørdens Hjørne Blog, Gallery Leave a Comment

Oscarposters featuredDet er bemærkelsesværdigt svært, at finde et galleri online, der samler alle Oscarplakaterne fra første uddeling til nu. Derfor har vi lavet vores eget. Galleriet er stykket sammen af plakater, der er fundet enten i akademiets eget bibliotek (http://www.oscars.org/library) eller i diverse snuskede afkroge af nettet, blandt andet en del auktionssider.

Nu skriver vi “plakater”, men frem til 1959 var brugen af Oscarplakter ikke udbredt. Frem til 1959 har vi i stedet fundet forsiderne på de programmer, som Oscaruddelingens gæster fik stukket i hånden.

Som man glider ned gennem årene, er det sjovt at bemærke, hvor tidstypiske plakaterne og deres grafiske design er. Vi har da også en håndfuld favoritter, såsom forsiden på programmet til Oscaruddelingen i 1944, der bærer tydeligt præg af at være afholdt under 2. verdenskrig.

Plakaten til den 35. uddeling er fed ene og alene på grund af teksten “MC’ed by Frank Sinatra”. At den 55. uddeling blev afholdt i 1983 er så hysterisk tydeligt, for den plakat bliver ganske enkelt ikke mere 80er-agtig. Og så er plakaten fra den 74. uddeling sej, fordi designeren Alex Ross har ladet sig inspirere af Batman, og ALT er sejt, så længe det er inspireret af Batman.

Samlingen er dog langt fra komplet. En del af de ældste programmer findes ganske enkelt ikke længere, men den værste mangel er nok plakaten til den 36. uddeling. Vi har aldrig set den og må konkludere, at den er så godt som umulig at opdrive. Hvis nogen af jer finder den, må I meget gerne hive fat i os på mail eller facebook.

God fornøjelse med galleriet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.