After Dark IX (Den om First Blood…)

Filmnørdens Hjørne After Dark, Podcast 1 Comment

Hver gang vi skal i gang med at producere en After Dark, tænker vi, “Hvorfor er det SÅ lang tid siden, vi sidste lavede en After Dark???” Når vi så er færdige med at producere den, tænker vi, “DERFOR!” Det er hårdt og voldsomt tidskrævende arbejde, men måske netop derfor, er det også de podcasts, der er mest givende for os at lave, og denne nr. 9 af slagsen har vist sig ikke at være en undtagelse.

Indholdsfortegnelse og tidskoder

00.00.00 – Intro
00.02.58 – Velkomst
00.18.29 – Handlingsreferat
00.25.35 – Om Rambo og Stallone
00.27.45 – Interview med Hjørnefan og Stallone-ekspert Christian Thomsen
00.37.20 – Om de resterende roller og skuespillere
00.52.21 – Folkene bag kameraet
01.05.03 – Vietnamkrigens kulturelle efterspil
01.25.05 – Interview med dansk krigsveteran
01.44.10 – Fra bog til lærred
02.07.22 – Gennemgang af udvalgte scener
02.56.34 – Analyse af First Blood
03.30.44 – Arven efter First Blood
03.43.38 – Afslutning

First Blood er en film, som du nok mener er ret enkel, og du tager ikke fejl. Så hvordan har Hjørnet præsteret, at fylde fire timer (og meget mere) ud med snak kun om denne Stallone-klassiker fra 1982?

Det har vi gjort ved ikke kun at snakke “ind” i filmen, men også “ud” af den. Vi går altså både i detaljer med filmens tilblivelse, indhold og analyse af samme, men vi perspektiverer også filmen i dens samtid og udforsker dens temaer gennem historiske og sociologiske briller.

double-sheet

Kronjuvelen denne gang er af en ganske unik slags. First Blood ér en actionfilm, men den handler først og fremmest om en soldat med PTSD, der har svært ved at finde mening med sit liv og ender med at rase ud i frustration over samfundets mangel på forståelse.

For at bringe denne historie helt tæt på os og dig, har vi snakket med en dansk veteran, der absolut ikke har haft det let efter at have deltaget i flere krige i Kosovo og Afghanistan. Det er et tungt interview, der naturligvis hjælper med at forstå folk i hans situation, men derudover bringer det forhåbentlig også forståelse for, hvorfor First Blood er meget mere end bare en 80’er-actionfilm.

Vi bringer også et interview af en helt anden slags. Filmnørdens Hjørnes superfan Christian Thomsen er nemlig den største Stallone-fan og -ekspert vi kender. Derfor har vi ringet til ham, for at høre om Stallones rolle som den muskuløse kriger, og hvad den betød for ham.

Men der er meget mere. Vores personlige forhold til Rambo-figuren og filmen First Blood. Et detaljeret handlingsreferat. En snak om de største spillere foran og bag kameraet. Interviewklip med instruktør Ted Kotcheff og forfatter David Morrell. En analyse af Vietnamkrigens kulturelle efterspil og hvordan det viser sig i amerikanske film. Historien om romanen First Bloods 10 år lange rejse mod lærredet. En gennemgang og diskussion af udvalgte scener. Analyse af First Blood. En analyse af den efterfølgende videreudviklingen af Rambo-figuren i Rambo II og III. Og så har vi naturligvis en masse spørgsmål fra vores fantastiske lyttere.

151201-news-sylvester-stallone

Alt i alt en klassisk After Dark, der alligevel føles ret unik for os. Det ér en utrolig lang fornøjelse, men som med et godt magasin, behøver du altså ikke læse det fra ende til anden i en streg. Du kan sagtens bryde din lyttesession op i bidder, så de relativt informationsspækkede indslag kan få lov at sætte sig. Når det så er sagt, så ved vi jo, at de mere hardcore af jer kommer til at kværne hele molevitten i første forsøg.

Der ligger vel samlet set blod, sved og tårer fra 10-12 dages, aftners og nætters uafbrudt arbejde i denne episode. Vi håber I får lige så meget ud af at lytte, som vi fik ud af at producere. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,

Casper & Jesper

P.s. Selvom denne After Dark nr. 9 er den længste af sin slags nogensinde, så har vi slet ikke taget alt med. Derfor udgiver vi i løbet af næste uge en artikel med ekstramateriale. Der vil du kunne finde flere fraklippede indslag, samt links til flere af de artikler vi har brugt til research. Vi smider link op her så snart ekstramaterialet er online.

poster-for-after-dark-9-small

Del denne After Dark

Comments 1

  1. Hejsa
    Jeg vil bare så gerne udtrykke min store begejstring over denne podcast. Helt fantastisk at høre den og så se filmen lige bagefter. Det var spændende at ligge mærke til nogle at de ting I nævner i filmen. Ting som jeg egentlig aldrig har tænkt over når jeg har set.
    Dog er der lige en lille rettelse til det I nævner med hans soldaterkammerat Berry som er død af cancer efter at være blevet udsat for Agent Orange. AO var ikke et kemikalie som man kom i drikkevandet for at forgifte fjender. Derimod blev det sprøjtet ud fra helikoptere og fly ud over træer for at få dem til at miste deres blade og de kom ikke tilbage igen. Formålet var at blotte fjenden. Det betyder som sådan ikke en skid for jeres podcast. Men bare lige for en god ordens skyld 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.