Podcast 149 (Den om overvurderede mesterværker – Vol. 1)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Få emner har skabt mere debat blandt jer, Hjørnets lyttere, end overvurderede mesterværker. Der var dømt Pandoras æske, da vi spurgte jer. Forslagene buldrede frem og den ene klassiker efter den anden kom på skafottet. I langt de fleste tilfælde, er vi ikke overraskende uenige med jer, så derfor denne episode, hvor vi begynder vores forsøg på, at få jer til at forstå disse mesterværker, som I af den ene eller anden årsag har fået galt i halsen.

Vi vidste, at der skulle nogle helt særlige kræfter til at løfte denne opgave. Derfor ringede Casper og Jesper i første omgang til chefnørd på Dagbladet Information, Christian Monggaard. Han har ordet i sin magt, har set alle film i verden (okay, næsten) og kan finde frem til kernen i ethvert mesterværk.

Det er han dog ikke alene om at kunne, for all-round filmmand Nikolaj Tarp er også en super skarp og meget rar filmnørd, der kan tale for sig. Dette er hans første besøg på Hjørnet, men der gik ikke mange sekunder, inden han følte sig hjemme.

Formatet er simpelt. Vi har samlet 35 af jeres bedste og mest velargumenterede bud på overvurderede mesterværker og smidt dem ned i Jespers Pimp-hat ™. En for en hev vi så en film med jeres tilhørende argumenter op og gik i krig. Som skæbnen ville det, endte vi med at snakke om indtil flere Spielberg- og Scorsese-film, men sådan er det når tilfældigheden har en finger med i spillet.

Ikke overraskende tager det tid, når man sætter fire iltre filmnørder til at diskutere filmhistoriens største mesterværker. Derfor nåede vi også kun gennem tolv film. Til gengæld kan vi love jer, at der kommer flere episoder i denne serie, for hele banden har givet hånd på at mødes igen og kanøfle resten af jeres bud en dag.

Selvom det måske ikke lykkes os at forstå jeres synspunkter overfor hver film, så gør vi i hvert fald forsøget. Vi synes dog det lykkes os at fortælle, hvorfor vi mener disse film er mesterværker (eller tæt på) og det kan måske lokke jer kritikere til at se dem igen med andre øjne. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Jesper, Christian & Nikolaj

 Poster for Podcast 149

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.