Podcast 150 (Den om ungdomsfilm…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Vi finder ofte inspiration blandt vores lytteres ønsker, når vi skal finde emner til vores tema-episoder. Således også denne gang, hvor vi kaster os over den yderst brogede skare af film, der udgør genren ungdomsfilm.

Filmnørdens Hjørne kan meget, men vi må krybe til korset og indrømme, at ungdomsfilm ikke vores stærkeste side. Der skulle med andre ord inviteres nogle kyndige ungdomsfilm-eksperter til episodens værtspanel, og hvad bedre end to af netop de lyttere, der så længe har ønsket en ungdomsfilm-episode?

the-breakfast-club_57087292-2574x1647-2574x1647

Således får Marie Diemer Bille (f. 1989) og Benjamin Henriksen (f. 1995) her lov til at fuldbyrde deres eget ønske. Marie var lytter, men er blevet fast vært især på vores Cinemajour-episoder og er derfor ganske Hjørne-vant. Benjamin har ikke så megen værtserfaring, men han har været ivrig Hjørne-lytter siden 2011 og lige så ung han er, lige så filmnørdet og -vidende er han. Og så er Marie og Benjamin noget meget vigtigt for netop denne episode: De er relativt unge.

Som modvægt til disse ungdommelige filmnørder har vi hevet to gamle travere med i form af Casper Christensen (f. 1976) og Jannik Hansen (f. 1975). Udover en naturlig gammelmands-bitterhed byder d’herrer også ind med den særlige indsigt, der kommer af at have været ung for mange (MANGE) år siden.

Så med et bredt fødselsspektrum på 20 år dækker episodens værter en god del af de vigtigste årtier, hvor ungdomsfilmen har haft sin storhedstid, hvilket forhåbentligt kommer dem til gode her, hvor de gennemgår ungdomsfilmens cirka 80-årige historie. De kommer rundt i alle genrens hjørner og byder på masser af filmanbefalinger og refleksioner over genrens forcer og klichéer. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Marie, Jannik & Benjamin

Podcast 150

 

Del denne podcast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.