Podcast 166 (Den om giallo…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Ciao! Det hele startede med, at Jannik for snart 1½ år siden foreslog, at han nok godt en dag kunne tænke sig at lave en episode om giallo. Siden da har han og resten af Hjørnet stille og roligt bare ventet, indtil den rigtige undskyldning præsenterede sig, hvilket den nu har gjort.

For d. 31. oktober – på selveste Halloween – er Hjørnet nemlig blevet inviteret til at varme op til Luca Guadagninos genindspilning af Dario Argentos 70’er-syre-gyserklassiker Suspiria i Grand. Og ikke nok med det, så viser Grand de efterfølgende fem søndage også andre Argento-klassikere.

FOTO

Det er meget mere undskyldning, end vi har brug for, for at springe ud i gialloens verden og tage dig med. Og selvom Jannik er en stor og stærk filmnørd, der godt kan stå på egne ben, så har vi hidkaldt en den både giallo-vidende og veloplagte Bjarke Friis Kristensen. Hvem han er, kan du høre meget mere om i podcasten.

Men vi mangler den komplet uforberedte, uvidende, fumlende nybegynder – hofnaren, der stiller alle de rigtige spørgsmål, uden at vide det. Heldigvis er Hjørnets redaktør, Casper, på pletten, for han ved lige præcis intet om giallo.

Han ved ikke, hvorfor genren er så interessant. Eller hvad den dækker over. Eller hvordan man kommer ind i den. Eller hvilke budskaber den bringer. Eller hvad den fortæller om Italiens og Europas udvikling op gennem det 20. århundrede. Eller hvad Mussolini har med sagen at gøre.

Sammen udgør trekløveret vores bud på et giallo-hold, der forhåbentligt kan gøre dig klogere på denne lidt ukendte genre og bane vejen for nogle sjove og spændende filmoplevelser. Rigtig god fornøjelse og “addio”!

Med venlig hilsen,
Jannik, Bjarke og Casper

Podcast 166

Del denne episode

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.