Podcast 169 (Den om kvindelige instruktører…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

(Denne episode er sponsoreret af og optaget på Filmhøjskolen Møn.)

Der er flere mandlige instruktører end kvindelige. Årsagen til dette er sikkert kompleks. Vi finder i hvert fald ikke frem til den i denne episode. Vi prøver heller ikke. Vi blev opfordret til at lave en episode med titlen “Den om kvindelig instruktører…”. Den lægger jo ret kraftigt op til, at vi skal gå ind i den verserende ligestillingsdebat, og det skal vi nok også gøre en dag, men ikke i dag.

Til at begynde med, vil vi meget hellere bare fortælle om alle de kvindelige instruktører (og deres film), som har betydet noget for os. Hvad der så kommer ud af det, ved vi ikke, men i det mindste bør vi kunne give lytteren god inspiration til at se nogle gode film. Vi undgår ikke at træde lidt ind i snakken om kønsbaseret forskelsbehandling, men hovedfokus er på instruktørerne og deres film.

Og hvilke film! Vi skal på en tur ned gennem hele filmhistorien og rundt i hele verden. Vi kommer rundt i alle genrer og alle former for film og vi skal naturligvis høre en masse klip fra dem. Eneste fællesnævner er, at det er film, der har betydet noget for os og som er instrueret af kvinder. Vi håber I nyder turen. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Marie, Jannik & Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.