Filmaften 2 – Psycho

Filmnørdens Hjørne Filmaften, Podcast Leave a Comment

For anden gang inviterer Hjørnet dig til Filmaften – et nyt live podcastkoncept i samarbejde med C More Danmark, der skal samle filmelskere over hele landet om samme film på samme tidspunkt. Hjørnet inviterer en gæst til filmaften. Gæsten vælger filmen, som vi skal se, og vi optager podcast før og (især) efter filmen. Hele baduljen streames live på filmnoerden.dk/live, hvor I kan deltage live under optagelserne, chatte med os og stille spørgsmål undervejs.

I anden episode inviterede vi tirsdag d. 11. juni Nikolaj Tarp ind som gæst, og han havde overhovedet ikke svært ved at vælge den film fra C Mores bibliotek, som vi skulle se og snakke om: Alfred Hitchcock‘s Psycho.

En umiddelbart ret enkel film om en gal seriemorder, men som hovedpersonen selv, gemmer filmen på skræmmende meget mere end det, du kan se på overfladen.

Nikolaj kommer eksempelvis ind på, hvordan filmen er et billede på 60’ernes kønsrollemønster, hvor kvinder, som prøver at tænke og handle selv, bliver slået ihjel, mens dem der er tilknappede og lader mændene gøre arbejdet, får lov at overleve.

Casper ser spor af en historie om, hvordan den moderne verdens udvikling tiltager i fart til en sådan grad, at vi glemmer dem, som har brug for hjælp, så de bliver sindssyge og hævner sig på samfundet.

Takket være Maries årvågne bestyring af chatten og hendes redigering af lytternes spørgsmål, kom vi også rundt i hjørner af Psycho, som vi ikke nødvendigvis selv havde fundet frem til, så tak til alle jer, som lyttede og så med live på selve aftenen.

Andet er der ikke tilbage at sige end god fornøjelse og god filmaften!

Med venlig hilsen,
Casper, Marie og Nikolaj 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.