Podcast 179 (Den om Marvel…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Sommeren er godt i gang, og Hjørnet er godt og grundigt ramt af sommerferie. Alt har hængt i sommerbremsen, inklusiv denne episode. Men nu er den omsider klar og op vej direkte til dig fra en steghed sydhavsø, hvor vi er midt i en episk kamp med vores ærkefjende: SOLEN!

Anyway…

11 år, 23 film, 1,023 skuespillere, 25,853 filmmedarbejdere og en indtjening på 111,000,000,000 kr. The Marvel Cinematic Universe (MCU) er på sin vis et filmhistorisk monster, hvis lige aldrig er set. Det er 80’ernes-franchisetankegang sat i overgear og kan ses som en indikation af, hvor den store industri for populære mainstreamfilm er på vej hen.

Men hvorfor lykkedes det for Marvel (og farmand Disney) at søsætte en tilsyneladende uendelig strøm af mere og mindre sammenhængende superheltefilm? Hvorfor har andre haft så svært ved det? Og vigtigst af alt, hvad er det egentlige filmene lærer os?

Marie (aka. Seriemorteren!), Jannik (The Dude!) og Niels (Mr. Sunshine!) ved faktisk ikke helt, hvilken mission de er på vej ud på, da denne episode begynder, for som Hjørnets egen Nick Fury er det kun redaktør Casper, der har det store forkromede overblik… eller han lades i hvert fald som.

Nøjagtigt som MCU er inddelt i faser, er denne episode det også. I fase 1 tager vi en rundtur i Hjørnets eget forhold til superhelte, deres film og Marvel-universet. I fase 2 gennemgår vi samtlige 23 film og vores oplevelser med at se dem. Og i fase 3 går kommer vi til det store, eksplosive tredje akt, hvor I lyttere kommer på banen med de mest velformulerede Facebook-kommentarer, vi kunne ønske os.

Og lad os igen understrege: Vi kan på ingen måde yde jeres kommentarer (og mængden af dem) retfærdighed. I har skrevet så mange, lange, gode kommentarer, at vi kunne ha’ snakket Marvel i 10 timer, men det ér sommerferie og Hjørnet må lade batterierne op til den kommende (spækkede) sæson. Rigtig god fornøjelse og fortsat god sommer!

Med venlig hilsen,
Seriemorteren! The Dude! Mr. Sunshine! & DIKTATOREN!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.