Podcast 180 (Den om Tarantino vs. filmhistorien…)

Filmnørdens Hjørne Podcast 1 Comment

D. 15 august har Once Upon a Time in Hollywood dansk premiere, og det er altid specielt, når Quentin Tarantino kommer med en ny film. Cinemateket i København markerer det ved at afvikle en stor serie af visninger og arrangementer (i samarbejde med Filmnørdens Hjørne) med udgangspunkt i de film, der har inspireret Tarantino. Som startskuddet for denne serie optog Casper, Jannik og Niels en kølig sommeraften i København Podcast 180 Den om Tarantino vs. filmhistorien i en fuldstændigt udsolgt sal Carl i Cinemateket.

Her tog vi publikum med på safariekspedition gennem alle de genrer og grumsede kultfilm, som Tarantino har ladet sig inspirere af (læs: stjålet fra) gennem tiderne. For QT er om noget kendt for at låne fra andre, men hvor meget, og hvordan gør han? Hvordan kan hans film føles så originale, hvis han bare stjæler det hele fra andre? Det er de centrale spørgsmål, der driver nysgerrigheden i denne episode.

Under indspilningerne udnyttede vi lærredet inde i Carl-salen i Cinemateket til at vise en håndfuld specifikke eksempler på Tarantinos film-tyverier. Det er altså overvejende visuelt, og derfor ikke noget, der direkte kan gengives på lyd, men lyt med og forestil jer billederne. Ellers har vi faktisk gjort os umage med OGSÅ at huske, at dette ikke kun var et foredrag for det (udsolgte) publikum, men også for jer podcastlyttere ude i fremtiden, så helt blinde føler I jer forhåbentligt ikke. Rigtig god fornøjelse! (…både med episoden og Once Upon a Time in Hollywood!)

Med venlig hilsen,
Casper, Jannik & Niels

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.