Podcast 189 (Den om dokumentarisme…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Sjældent har et mere kvalificeret panel af gæster sat sig bag mikrofonerne på Hjørnet for at tage os gennem et emne, som netop disse tre er velbevandrede i. Og det siger lidt om vores oplevelse, at vi inden optagelsen ville kalde episoden for Den om dokumentarfilm, men nu har ændret det til Den om dokumentarisme.

Det er som om, at selve vores grundlæggende forståelse af filmens væsen bliver pillet fra hinanden. Dette er både virkeligt lærerigt, nervepirrende og decideret skræmmende, men en ting er sikkert: Vi har fået en hidtil uhørt respekt for alverdens dokumentarister, for disse har vist sig at være filmmediets egentlig opdagelsesrejsende – den der konstant udfordrer både mediets og publikums grænser.

Det lyder måske nok tungt og avanceret og dette er da også en af de episoder, hvor de små grå for alvor kommer på overarbejde. Heldigvis mister vi aldrig tråden, for vores tre gæster viser sig at være et behageligt og pædagogisk bekendtskab.

Sigrid Dyekjær er netop hjemvendt for Hollywood, hvor hun har været gennem den helt store Oscar-mølle med sin seneste film The Cave. Hun er en af Danmarks fremmeste dokumentar-producenter, og er egentlig årsagen til at hele denne episode overhovedet kom på skinner. Nåja, og Sigrid taler ret højt.

Arne Bro har til dagligt sin gang på Den Danske Filmskole som leder af dokumentar-intruktøruddannelsen. Han har selv lavet indtil flere dokumentarfilm og anses som lidt af en levende legende inden for sit felt. Nåja, og Arne taler ret lavt.

Tredje blad på trekløveret udgøres af Laurits Flensted-Jensen, som vi allerede havde interview med, da han sidste år havde premiere på Usynligt Hjerte. Laurits er aktuel med sin dokumentarfilm Show Dancer, der kan ses på årets digitale version af CPH:DOX lige her: https://www.cphdox.dk/program/show-dancer. Nåja, og Laurits taler i et ret gennemsnitligt lydniveau.

Vi har normalt masser af musik og effekter og breakere og alt muligt lyd i vores episoder, men denne gang har vi valgt at præsentere vores samtale så rent og fuldendt som muligt. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Sigrid, Arne, Laurits og Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.