Podcast 197 (Den om Sean Connery…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Vi havde egentlig ikke planlagt at markere Sean Connerys 90 års fødselsdag (25. aug.) udover ved vores Connery90-aften i CinemaxX, men så nævnte Hjørne-vært Nikolaj Tarp, at Sean Connery er hans favorit-skuespiller. Det var det sidste skub, der skulle til, for hvorfor netop Sean Connery? Dette og flere andre spørgsmål valgte Hjørne-redaktør Casper Christensen og Tarp at undersøge i denne klassiske Hjørne-episode.

Alle kender Sean Connery som James Bond, og næsten alle kender ham fra hans action-morfar-periode med film som The Untouchables og The Rock, men bag ved disse blockbuster-blikfang gemmer sig et film-CV, der bugner af dristige karrierevalg, flops og mesterværker, som få kender til. Og det er i denne underskov af lidet kendte Connery-film, at vi finder de film, der viser os antydningen af, hvilket drevent, kompromisløst, selvbevidst mennesker han var og er.

Vi kommer rundt om Sean Connerys tidlige år, alle anekdoterne, betydningen af Bond og en kronologisk gennemgang af bemærkelsesværdige film, der fortæller os noget om ham. Målet er at finde frem til, hvem han egentlig er, hvorfor han var så unik og hvad der har gjort ham til en af filmhistoriens største filmstjerner nogensinde. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper & Nikolaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.