Podcast 203 (Den om glemte skuespillere #2)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Endnu engang går vi på opdagelse i filmhistorien og finder skuespillere, som ifølge os er gået lidt for meget i glemmebogen. Om man føler, en skuespiller er “glemt” eller ej, er en meget individuel fornemmelse, men både Casper, Jannik og Nikolaj har hver deres gode grunde til at sætte fokus på netop de tre legender, der pryder denne episode.

Nikolaj er først på banen og han har fundet Skotlands mest kendte skuespillerinde nogensinde: Deborah Kerr (udtales som “car”). Og hun ér glemt. I hvert fald af Casper, der undervejs finder ud af, at han kender hende meget bedre end han troede. Du har måske glemt Deborah Kerr i film som An Affair to Remember (1957), From Here to Eternity (1953), Black Narcissus (1947) eller Heaven Knows, Mr. Allison (1957).

Casper selv byder ingen ringere end tyske Marlene Dietrich ind på podcast-scenen for at udforske, hvordan den blå engel efter næsten 100 år stadig kan drage og tryllebinde både mænd og kvinder. Du har måske glemt Marlene Dietrich i film som Morocco (1930), Shanghai Express (1932), Witness for the Prosecution (1957) eller Touch of Evil (1958).

Som i sidste episode tager Jannik ikke så langt tilbage i filmhistorien. Han finder nemlig igen episodens eneste nulevende skuespillere i amerikanske Sissy Spacek. Hun ser uskyldig nok ud, men der gemmer sig altid mere bag hendes fregnede ansigt, end man først opfatter. Du har måske glemt Sissy Spacek i film som Prime Cut (1972), Badlands (1973), Coal Miner’s Daughter (1980) eller JFK (1991).

Det er en helt utroligt stor fornøjelse, at optage disse episoder. Den perfekte undskyldning for at sætte fokus på nogle skuespillere, som vi ellers ikke lige får chancen for at dyrke og hylde. Derfor er dette absolut ikke sidste episode i serien, men der går måske en stund inden vi optager den næste.

Filmnørdens Hjørne står overfor en form for genoplivning post corona. Planer bliver lagt, kalendre bliver fyldt ud og vi skal meget vidt omkring. Om vi kommer rundt i landet vides endnu ikke, men vi der kommer i hvert fald mange episoder ganske snart. Mere info følger. Indtil da, god fornøjelse med tre af filmhistoriens mest talentfulde kvindelige skuespillere. Vi håber I bliver inspireret.

Med venlig hilsen,
Casper, Jannik & Nikolaj

P.S. Episoden er optaget i juli 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.