Podcast 206 (Oscaropvarmningspodcast XII)

Filmnørdens Hjørne Oscar, Podcast Leave a Comment

Efter al sandsynlighed får årets Oscaruddeling de værste seertal i mands minde. Det har alle andre prisuddelinger fået, så selvfølgelig er Oscar ingen undtagelse. Slet ikke i et år, hvor Oscar-opløbet har været stort set støvsuget for store, populære film. Interessen i hvilke film, der skal belønnes med en lille gylden statue har længe været dalende og dette bliver ikke året, hvor den trend ændrer sig, men det er synd, for vi har ALDRIG set en Oscaruddeling, der er mere interessant.

I et år har filmbranchen (og især biografbranchen) fået læsterlige klø af Corona-pandemien. De to brancherne er på flere måder i knæ. Utroligt meget er allerede gået galt. Corona-situationen lysner dog flere steder og den amerikanske filmindustri tør så småt at vejre morgenluft. Derfor er netop Oscaruddelingen deres største og bedste chance til, at fortælle hvorfor film er fantastisk. Hvorfor biografer er fantastiske. Hvorfor man skal se film og hvor fedt det er at lave dem. Aldrig har der været så meget på spil i en Oscaruddeling som i år.

Vores Oscar-glæde har i årevis været svingende, men fordi alt er så anderledes i år – fra branchens tilstand, over de nominerede film, til selve showet – er det svært ikke at blive spændt. Går det HELT galt, som til Golden Globes, eller finder de rent faktisk på noget nyt og interessant, der kan fortælle en ny historie?

Inden vi får afklaring, skal vi som altid gennem vores årlige ørkenvandring af en Oscaropvarmningsepisode. Udover at vores tekniske ambitioner for episoden er skruet lidt ned i forhold til tidligere år, så er det en Oscaropvarmningsepisode, som du kender dem.

I første halvdel byder vi velkommen og gennemgår de ti mest nominerede film, og i anden halvdel forsøger vi (med hjælp fra Oscar-spåkonerne Lars B. Frahm og Kristian Enevoldsen) at forudsige, hvem der vinder hvilke priser.

Episoden er optaget inde i den københavnske biograf Grand Teatret, hvor der er stille nok en lille stund endnu. Fra og med 6. maj buldrer det forhåbentlig løs med film i alle sale derinde, så det var en sidste og gylden chance for at optage en Oscaropvarmningsepisode i særligt passende omgivelser.

God fornøjelse med episoden, og vi ses til vores livedækning af Oscarshowet natten til d. 26. marts på live på Facebook 🙂

Med venlig hilsen,
Casper, Jannik & Nikolaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.