Podcast 228 (Den med Trine Dyrholm…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Podcast Leave a Comment

I denne særlige udgave af Filmnørdens Hjørne har redaktøren haft den ære og fornøjelse at sidde ned med Trine Dyrholm, en af Danmarks mest anerkendte skuespillerinder for at optage en podcast med hende. I sin grundform er dette jo et interview, men i virkeligheden er det en uhæmmet samtale mellem to mennesker, der interesserer sig for film og skuespil. Det betyder også, at vi faktisk glemmer at I – lytterne – er der, hvilket jo godt kan være et problem, men samtidigt også en konsekvens af at lade samtalen være helt fri. Hvordan end du vil beskrive det, så kommer vi i hvert fald vidt omkring i løbet af de ca. 2½ time episoden varer.

Med dybde og alsidighed har Trine været en central figur i dansk film og teater, og hun har beriget publikum med mange uforglemmelige præstationer. Som altid drives hele episoden frem af jeres lytterspørgsmål, og dem var der mange gode af, så vi kommer vidt omkring.

Vi begynder i Odense, byen hvor Trine voksede op. Hun deler minder om sine tidlige år og hvordan de har haft indflydelse på hendes karrierevalg, og reflekterer over de oplevelser, der formede hendes passion for skuespil og musik. Vi diskuterer udførligt, hvordan hun vælger sine roller, og hvad der motiverer hendes beslutninger, herunder betydningen af instruktørens vision, manuskriptets styrke, og medspillernes samspil. Hendes metode til forberedelse af roller og hendes tilgang til skuespil, herunder brugen af forskellige teknikker, bliver også udforsket.

Vi ser også nærmere på de udfordringer og triumfer, som Dyrholm har oplevet gennem hendes imponerende karriere. Hun deler sine tanker om, hvordan hun har formået at vedligeholde et højt niveau af kvalitet i sine projekter og den konstante søgen efter nye udfordringer. Hun giver sit perspektiv på at være kvinde i filmindustrien, samt sine synspunkter på de aktuelle udfordringer og muligheder i dansk film. En refleksion over, hvordan opfattelsen af visse film, som “En Soap”, har ændret sig over tid, bliver der også lige tid til.

Ambitioner og drømme om en international karriere bliver belyst, samt hendes syn på Mads Mikkelsens internationale succes. Hun deler også, om hun har fået muligheder for at medvirke i store internationale filmfranchiser. Afslutningsvis snakker vi om hendes fremtidige ambitioner både foran og bag kameraet, samt hendes syn på fremtidige talenter i dansk film. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper & Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.