Podcast 128 (List of Shame – Vol. 3)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Værdien af ordet “skam” afhænger af, i hvilken sammenhæng det bruges. I de go’e gamle dage havde man fysiske skammekroge i landets skoler, hvor uargtige elever blev sat over, hvis de havde opført sig dårligt og burde skamme sig.

Hvis man ærgrer sig over noget, kan man synes og sige “det var en skam”, som i “det var ærgerligt”. Og taber man af en eller anden årsag respekt eller anseelse, kan man kaste skam over sig selv.

I denne uges podcast kommer alle disse betydninger af ordet “skam” i spil. Vi skammer os for som selvudnævnte filmnørder, burde vi virkelig ha’ set disse film for lang tid siden.

Podcast128 - Jaws - Singin' in the Rain

Indrømmelsen af, at vi ikke har set disse film før, bringer naturligvis skam over Filmnørdens Hjørne. Og så er det selvfølgelig en skam, at vi ikke har set disse film, for de er jo gode og vil sandsynligvis give os store oplevelser.

Al denne skam kan koges ned til Filmnørdens Hjørnes List of Shame – en liste over alle de film vi virkelig burde ha’ set. De gode nyheder er, at denne liste dags dato er blevet en lille smule kortere. Både Casper, Mille og Niels har nemlig fået streget film af på denne liste, hvilket du kan høre i denne Podcast 128 fra Filmnørdens Hjørne.

Casper har endelig fået sat sig ned med en af Fellinis mange “mesterværker” og kan således slå en streg over . Niels kører et regn-tema i stilling og krydser Singin’ in the Rain og Butch Cassidy and the Sundance Kid af listen. Og Mille? Mille har… Hun har ikke… (Damn, det er svært at indrømme)… Mille har aldrig set Jaws! Men det har hun nu!!! En stort, fedt hak bliver altså sat ved Spielbergs ultimative blockbuster og minsandten, om ikke hun følger den op med komedie-klassikeren The Apartment.

Podcast128 - The Apartment - 8½ - Butch Cassidy and the Sundance Kid

Og hvordan har vi så fundet frem til netop de film? Ved at tage Empires Top 500 fra toppen og køre ned ad den, indtil vi stødte ind i film vi hver især ikke havde set. Prøv selv her: http://www.empireonline.com/movies/features/500-greatest-movies/

Vi lover at, der er mange stjerner i spil, men hvilke film får hvor meget?

God fornøjelse og vi høres ved i næste uges Cinemajour #5, hvor blandt andet The Neon Demon står for skud.

Med venlig hilsen,

Casper, Mille og Niels

Del denne podcast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *