Podcast 141 (Den med Kim Magnusson…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Oscar, Podcast 1 Comment

Han har produceret film som Blinkende lygter, Terkel i knibe, Supervoksen, R og Mænd og høns siden 1986. Han har stiftet M&M Productions sammen med sin far Tivi, været chef for filmproduktion i Nordisk Film og er formand for Danmarks Film Akademi. Og så har han nu været nomineret til seks (SEKS!) Oscars for Bedste kortfilm, hvoraf han indtil videre har vundet to. På søndag bliver det måske til tre. Byd pænt velkommen til … KIM MAGNUSSON!

*Klapsalver*

070220a_670

Filmnørdens Hjørne udgiver lange podcasts. Det ved vi godt, og mange af jer elsker os af netop den grund. Når det så er sagt, så virker det umiddelbart hovedløst at udgive et interview, der varer 4½ time, med en mand, som mange nok ikke kender særligt godt.

Men se ikke denne episode som endnu et “afsnit” af en podcast, som var det en ugentlig tv-serie. Se dette afsnit som en tyk roman – eller rettere, biografi. Se det som en masterclass fra en af de største spillere i den danske filmindustri gennem de seneste 30 år. Se det som resultatet af at sidde i et køkken i 4½ time med en af dansk film rigtig tunge drenge.

For Kim leverer her et dybt indblik i dansk filmhistorie. Han tager dig med ind i Oscar-maskinen. Han fortæller om en producers blækspruttearbejde. Han forklarer, hvorfor dansk film IKKE er i krise, hvorfor filminstituttet måske alligevel bør sprænges i luften, og hvordan vi skal opnå ligestilling i filmbranchen – uden kønskvotering.

I det hele taget er han en blæselampe af meninger, anekdoter og erfaringer, der ganske enkelt ikke er til at stoppe.

Som sædvanligt er hele balladen drevet frem af de gode spørgsmål, som I har stillet Kim via vores Facebook-side, så endnu engang tusind tak for det. I ér verdens bedste filmredaktion. Og hav så ellers en rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Jesper & Kim.

Podcast 141

Del denne podcast

Comments 1

  1. fantastisk indblik i dansk films historie i nyere tid og sjove anekdoter krydret med direkte politiske statements – den kommer hele vejen rundt – bestemt værd at lytte til
    6 x *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.