Podcast 35 (Oscar-opvarmning 2011…)

Filmnørdens Hjørne Oscar, Podcast 3 Comments

Filmnørdens Hjørnes årlige Oscar-opvarmnings-podcast er tilbage og den er åndsvagt lang. Vi snakker helt hysterisk, ulidelig, umenneskelig, hvis-jeg-rent-faktisk-lytter-hele-denne-podcast-igennem-har-jeg-tydeligvis-ikke-nok-at-lave-i-min-hverdag lang. Yup, 3 timer 22 minutter og 16 sekunders podcast, men det er jo hvad der sker, når man sætter sig for at snakke Oscar-show indtil man ikke kan snakke længere. For vi kommer vidt omkring og for at skabe et eller andet form for overblik over podcasten, er her programplanen samt tider på diverse elementer:

1. 0t 00m 00s – Anmeldelse af The King’s Speech
2. 0t 15m 59s – Anmeldelse af Alle For Én
3. 0t 27m 16s – Intro til Oscar-opvarmnings-podcast
4. 0t 31m 42s – Facts om årets Oscar-uddeling
5. 0t 39m 04s – Åbningsmonologer I
6. 0t 44m 47s – Og de nominerede er… gennemgang af ALLE de nominerede i ALLE kategorier
7. 1t 37m 30s – Åbningsmonologer II
8. 1t 41m 09s – Har Oscar overset nogen?
9. 1t 49m 31s – The Academy’s Scientific and Technical Awards
10. 2t 02m 40s – Åbningsmonologer III
11. 2t 07m 06s – In Memoriam
12. 2t 15m 47s – Follow The Money – er Oscar pengeglad?
13. 2t 28m 16s – Åbningsmonologer IV
14. 2t 31m 25s – Fra Oscar-succes til porno-plagiat
15. 2t 38m 06s – Oscar-obduktion: hvad skal der til for at vinde?
16. 2t 56m 00s – Åbningsmonologer V
17. 2t 59m 41s – Oscar-nyheder… og nyheder
18. 3t 13m 01s – Afslutning

Vi er fuldstændig smadrede ovenpå denne omgang, men håber du får noget ud af vores hårde arbejde. Vi glæder os i hvert fald til at høre fra jer, samt til at se et godt og spændende Oscar-show på søndag. Tak for denne gang og god fornøjelse 😉

Med venlig hilsen,

Casper & Jesper
Filmnørdens Hjørne

Comments 3

 1. De herrer,

  Idag lyttede jeg for første gang til jeres podcast (den hvor i anmelder Black Swan). Jeg nød jeres meninger om alle de film i snakkede om, men en ting bed sig fast, som jeg MÅ kommentere. I var ikke glade for Darren Aaronofskys film – The Fountain -, bl.a. fordi den var lidt for, som i udtrykte det , “se hvad vores computere kan”. Der tager i dog fejl da effekterne er lavet af mikroskopisk fotografi, altså intet computer trylleri, bortset fra at få sat skuespilleren i billedet. De effekter vi ser er rent faktisk blodcellernes reaktioner med diverse kemikalier, som egentlig spiller en helt fantastisk rolle i forhold til selve filmens handling om liv og død både fra den videnskabelige og den kunstneriske verden.
  Der er selvfølgelig meget mere til dens handling, men som jeg ikke vil kaste mig ud i… endnu J
  Jeg håber denne viden vi give jer et andet indblik på filmen, og måske endda overveje at se den igen, og at i vil sætte pris på hvor meget “håndværk” der egentlig er lagt i The Fountain.

  Venlig hilsen
  Alice

 2. Super Oscar-opvarmnings-podcast 🙂 Thumbs up! Jeg må dog krybe til korset og sige at jeg spolede lidt frem hist og her 😉

  Som en lille sidebemærkning angående Lesley Manvilles fravær blandt de nominerede, så skyldes det nok at hun har været offer for en dårlig reklamekampagne. Produktionsselskabet bag Another Year, Sony Picture Classics, kørte hende længe i stilling til hovedrolle-kategorien (hvor konkurrencen jo er noget stærkere i år). Så stemmerne er sandsynligvis blevet splittet mellem hoved- og birolle-kategorien, så hun ikke fik nok stemmer til at blive nomineret i hverken den ene eller anden.

  Var lidt overrasket over at i ikke havde taget fat på Melissa Leos kontroversielle, selvpromoverende reklamekampagne under jeres “Oscar-nyheder”-indslag 🙂

  Og her på falderebet, vil jeg da lige knytte en kommentar til Bedste Udenlandske Film-kategorien.
  Jeg ville nemlig ikke udelukke den canadiske Incendies. Det står mellem den og Hævnen tror jeg, men frygter desværre at Incendies trækker det længste strå.
  Bare kig på de sidste par års resultater. Var vel de færreste der forventede at både Das Weisse Band og Un Prophete ville tabe i kategorien sidste år.

 3. Pingback: Alle for en (2010) | Filmnørdens Hjørne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.