Podcast 44 (Hjørnets Top 100 Bedste Film, del 1 – nr. 100 til nr. 51)

Filmnørdens Hjørne Podcast 2 Comments

Velkommen til en historisk podcast i mere end en forstand. For det første er denne Top 100 uden tvivl den største opgave vi nogensinde har kastet os ud i og for det andet skal du nu på en rejse gennem vores fælles filmhistorie. Men lad os starte ved begyndelsen.

Hvorfor lave en Top 100?
– Fordi det er skide skægt. Derfor. Minderne fra nye og gamle filmoplevelser vælter frem, når man løber sådan en marathon ned ad Memory Lane.

Hvad kan jeg få ud af jeres Top 100?
– Forhåbentlig en hel del. Du vil gennem vores filmvalg komme meget nærmere en idé om hvem Casper og Jesper er som mennesker og i processen forhåbentlig blive inspireret til at se et par af de film vi nævner. Til sidst håber vi også at dette kan inspirere dig til at lave din egen liste og få den samme gode oplevelse ud af det som vi har haft.

Hvilke kriterier har filmene på Top 100-listen skulle opfylde for at komme med?
– Listen er sammensat udfra meget personlige kriterier. Det er film der på den ene eller anden måde har bidt sig fast i vores filmhjerner, uden nogensinde at give slip igen. Film der har betydet mere for os end nogen andre. Derfor forekommer der også en hel del film på listen der ikke i den klassiske forstand er “gode”.

Men I er jo to, så hvordan har I lavet én liste?
– Vi begyndte med at lave hver vores Top 100 over personligt bedste film. Derefter mødtes vi og fandt ud af hvor mange gengangere der var på vores lister (24 i alt). Vi udregnede herefter hver gengangers gennemsnitlige placering. Hvis Casper altså havde Mighty Ducks på nr. 9 og Jesper havde den på nr. 11, fik den nr. 10. MEN! Fordi dette jo er Filmnørdens Hjørnes Top 100 og et fælles projekt, så fik gengangerne førsteprioritet. Det vil sige de 24 film som gik igen på vores lister, blev rykket op så de nu udgør de 24 øverste pladser på listen. Fra nr. 25 og op til nr. 100 har vi så skiftevis sat en film ind på listen, ud fra vores egne lister. Giver det mening?

Hvorfor har i bidt Top 100-listen over på midten og udgivet den i to podcasts i stedet for en lang, gloriøs marathon-podcast?
– For at sige det som det er, så har vi gjort det for at presse citronen. Derudover fordi du uden tvivl har brug for en pause efter at ha’ hørt på os kværne løs om 50 film. Og sidst men ikke mindst fordi redigeringsprocessen ville være så lang, at der ville gå mange uger inden vi kunne udgive noget som helst.

Hvornår kommer Top 100-listen på skrift?
– Vi vil jo gerne holde spændingen hen så længe som muligt, så vi venter med at offentliggøre listen på skrift, indtil vi har gennemgået anden og sidste del af listen i podcast 45.

Hvorfor er der ingen citater i introen som der plejer at være?
– Fordi vi synes den sædvanlige intro (med citater) symbolsk ville fjerne fokus fra de film vi snakker om i podcasten. Og nu du snakker om intro, så er der snart noget nyt på vej, men det skal du nok snart høre mere om…

Hvad er klokken?
– Den er fem minutter i FILMNØRDENS HJØRNE – TOP 100 BEDSTE FILM, så kan du så komme i gang!

(OPDATERING!)
Nu har podcasten ligget længe nok og vi frigiver hermed første del af vores Top 100 Bedste Film, så I kan få et lidt bedre overblik over sagerne. Når begge podcasts er frigivet og har ligget online i et stykke tid, vil vi samle hele listen i et enkelt indlæg. Indtil videre er her første del, bare til reference 😉

100. Thelma & Louise
99. Jägarna
98. Saving Private Ryan
97. Labyrinth
96. Michael Clayton
95. The Good, The Bad And The Ugly
94. Finding Nemo
93. Nightmare Before Christmas
92. Point Blank
91. Fargo
90. Lord of the Rings: The Two Towers
89. Låt den rätte komma in
88. French Connection
87. Oldboy
86. Cowboy Bebop: The Movie
85. Rashomon
84. Manhattan
83. One Flew Over the Cuckoo’s Nest
82. Platoon
81. Todo sobre mi madre
80. Mississippi Burning
79. Army Darkness
78. The Birds
77. Godfather II
76. Godfather
75. Willow
74. Lord of the Rings: Return of the King
73. Rosemary’s Baby
72. Seven Samurai
71. Delicatessen
70. The Third Man
69. The Terminator
68. Casablanca
67. Magnolia
66. Lawrence of Arabia
65. It’s a Wonderful Life
64. There Will Be Blood
63. Who’s Afraid of Virginia Wolf?
62. The Maltese Falcon
61. Lost Highway
60. Tremors
59. Poltergeist
58. The Game
57. Akira
56. Hunt for Red October
55. Vertigo
54. Bullitt
53. Amadeus
52. No Country for Old Men
51. Metropolis

Comments 2

  1. Pingback: Top 100 bedste film | Filmnørdens Hjørne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.