Podcast 80 (Den med Pilou Asbæk…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Podcast Leave a Comment

Med 79 podcasts på bagen skulle man tro vi snart havde snakket om alt indenfor filmverdenen. Man skulle i hvert fald tro, at vi havde snakket om skuespillets kunst, for det er om noget en essentiel del af filmkunsten, men det har vi ikke.

Jo, vi har da tilladt os at bedømme skuespilleres præstationer, når vi anmelder film, og vi har sikkert også snakket om skuespil i andre henseender, men vi har aldrig egentlig turde gå helt tæt på selve filmskuespillet. Måske fordi det er så abstrakt. Måske fordi det udføres og opfattes så individuelt. Måske fordi vi bare synes at alle andre allerede har snakket om det og vi derfor hellere vil gå i kødet på sex, produktplacering og grind house.

Men nu skal det være slut. Vi har nemlig (ENDELIG) fået vores små, tykke, popcorns-fedtede pølsefingre i en skuespiller – og så endda en der er forholdvis ferm til sit job.

Johan Philip Pilou Asbæk er på rekordtid blæst ind på den danske filmscene, som en af de mere spændende af sin slags. Han besidder en intensitet, der har gavnet ham i hans portrættering af flere forskellige roller, hvilket er en smule paradoksalt, for han er også en af de mest afslappede og løsslupne danske skuespillere.

Så hvad bliver resultatet når man tager en afslappet og løssluppen skuespiller og sætter ham sammen med tre afslappede og løsslupne filmnørder i en afslappet og løssluppen filmpodcast? At kalde resultatet ustruktureret og rodet er en underdrivelse, men måske netop derfor er det også blevet både underholdende og informativt. Eller, det håber vi i hvert fald.

Målet med denne lange samtale er, at forsøge at komme tættere på en definition af hvad skuespil egentlig er. Det er egentlig en umulig opgave, men vi gør forsøget og vi ved ikke med jer, men vi er i hvert fald blevet klogere.

Forbered dig på en næsten to timer lang omgang film-slabberads, drevet frem af lytternes (ja, jeres) egne spørgsmål, der gentagne gange ansporer os og Pilou til lange snakkende svinkeærinder. Vi ér ikke P1 og I må undskylde hvis vi snakker for meget i munden på hinanden, men sådan blev det altså denne gang – ikke mindst fordi Laursen er tilbage for en kort bemærkning, for han og Pilou har nemlig historie og den historie involverer Absinth.

Men nok pladder fra os. Varm op for 80’eren og prøv at følge med, for nu går det stærkt.

Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,

Casper, Brie, Laursen og Pilou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.