Podcast 84 (Den om censur…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Podcast 10 Comments

En ting der har haft og vil have indflydelse på samtlige film vi har snakket om og vil snakke om på Hjørnet, er censur. Et emne der har skræmt os væk lige siden vi første gang fik idéen til at gå i dybden med… indtil nu.

Takket være Bries grundige research og et par snakkesalige ekspert og operatører på området, giver vi os nemlig i kast med at kortlægge hvordan filmcensur fungerer, både historisk og i nutiden. Vi har et interview med Katrine Munch fra Medierådet for børn og unge, der fortæller om arbejdet med at finde frem til aldersgrænser for film i Danmark. Og så har vi programansvarlige for CPH:PIX, Thure Munkholm, i studiet, i kraft af hans viden om og interesse i filmcensur. Bliver interessant, gør det.

(P.s. En nisse i studiet gjorde at den del af podcasten med Thure kun blev optaget på ét spor, hvilket gør at lyden i censur-indslaget er liiiidt anderledes i forhold til resten.)

Derudover skal vi naturligvis kværne en masse anmeldelser igennem (About Time, This is the End, The Escape Plan, Betties tur, Farvel til mafiaen, What Richard Did, Carrie, Frances Ha, Thor: The Dark World, En nuance af blå, Tarok, Captain Phillips, The Broken Circle Breakdown og Mit liv med Liberace) og snakke lidt nyheder.

Og så en bag-scenerne-update: Casper har fået et tids- og energikrævende fuldtidsarbejde. Han er blevet medredaktør på Kino.dk, med web-tv som ansvarsområde. Han har altså sagt farvel til 11 år som freelancer. Det har betydet at der er skruet ned for blusset på Filmnørdens Hjørne. Forhåbentlig er det et spørgsmål om tid, før end vi finder ud af hvordan Hjørnet skal blive ved med at producere podcasts, uden at Casper dør en tidlig død af overanstrengelse. Det vil muliigvis betyde lidt ændringer i formen af vores podcasts og (utvivlsomt) en nedgang i aktiviteten på vores Facebookside. Vi holder ikke op med at lave podcasts. Vi skal bare lige lære at eksistere under lidt ændrede forhold.

Men nok om det, for nu skal du bare kaste dig ud i 84’eren og have en rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen,

Casper & Brie (& Thure)

Comments 10

 1. Pingback: Escape Plan (2013) | Filmnørdens Hjørne

 2. Pingback: About Time (2013) | Filmnørdens Hjørne

 3. Pingback: Captain Phillips (2013) | Filmnørdens Hjørne

 4. Pingback: What Richard Did (2012) | Filmnørdens Hjørne

 5. Pingback: Malavita / Farvel til mafiaen (2013) | Filmnørdens Hjørne

 6. Pingback: Frances Ha (2013) | Filmnørdens Hjørne

 7. Pingback: Carrie (2013) | Filmnørdens Hjørne

 8. Pingback: La vie d’Adèle – Chapitres 1 et 2 / Adèles liv – kapitel 1 & 2 (2013) | Filmnørdens Hjørne

 9. Pingback: L’écume des jours / En nuance af blå (2013) | Filmnørdens Hjørne

 10. Hvor er det dog bare super… her stiller jeg et spørgsmål på “Flimnørdens Hjørne Forum”-FB omkring censur ifm. at mine unger gerne vil ind og se “Fantastiske Skabninger og hvor de findes” – og hvad sker dér?
  “Hjørnet” kommer til hjælp, og Hr. Iskov finder oven i købet denne, snart 3 år gamle podcast frem…

  Hvor er det dog fantastisk!

  Problem solved 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.