Podcast 86 (Oscar-opvarmnings-podcast 2014)

Filmnørdens Hjørne Oscar, Podcast Leave a Comment

For femte år i træk sætter vi os bag mikrofonerne og guider dig gennem årets kommende Oscarshow, med alt hvad dertilhører af pomp og pragt. Rygraden i de 4 timer og 39 minutter, du skal til at kaste dig ud i, er som altid gennemgangen af Oscaruddelingens samtlige kategorier. Vi prøver med snilde at regne og snakke os frem til, hvem vi tror vinder årets priser, og det er der åbenbart ingen grænser for, hvor lang tid vi kan bruge på.

Poster for Podcast 86.5 newDine guider er Hjørnets tre faste værter, i form af Casper Christensen, Brian Iskov og Jesper Laursen, men de er langt fra alene. Med sig har de nemlig en historisk medvært, ved navn Mille Astrup. Yup, for første gang i Filmnørdens Hjørnes historie kommer du til at høre en PIGE i vores podcast! Verden bliver aldrig det samme igen. Mille er nemlig blevet Hjørnets første praktikant og hvordan hun er blevet det, kan du høre meget mere om i podcasten. Under alle omstændigheder har hun allerede præsteret at gøre sig komplet uundværlig.

Udover Mille kommer du også til at møde tonemester Peter Albrechtsen. Check hans IMDb-profil for et cv – det er omfattende. I kraft af sin profession er Peter lidt af en lyd-guru og derfor den perfekte mand til at gennemgå lyd-og musik-kategorierne. Derudover kommer han også med en lille milliard anekdoter og godbidder fra filmverdenen, men det kan du høre mere om i denne og et par kommende podcasts.

Sidst, men ikke mindst, er der lidt joint venture på menuen, da David Bjerre fra Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast også dukker op. Han er nemlig lidt af en ekspert på dokumentarfilmene, så han lukker lidt op for sine forudsigelser indenfor netop denne kategori.

Det er jo meget lang tid siden vi har været på podcast-spil. Faktisk har Hjørnet vist aldrig holdt så lang en pause som vi har siden Seven-After Dark’en og til denne. Det er ganske enkelt fordi vi ikke kan producere podcasts som vi plejer. Vi har ikke tid. Da Casper og Jesper startede Filmnørdens Hjørne var de begge freelance-journalister, men nu har de begge fået fuldtidsjobs og det stjæler naturligvis en hel del tid. Især Casper redigering og postproduktion er der ganske enkelt ikke tid til mere.

Løsningen er: Filmnødens Hjørne, version 3.0! Vi begynder nemlig med denne podcast at producere vores podcasts “live”. Altså, ikke at vi transmitterer direkte fra Studie 2, men at vi eksekverer hele podcasten under optagelsen. Der bliver ikke lagt baggrundsmusik og effekter på bagefter. Det du hører er præcist, det der er blevet optaget.

Dette er lykkedes via programmet ProppFrexx, der er et stykke såkaldt radio automation software. Denne podcast er den første vi prøver at producere under disse nye forhold og resultatet er blevet derefter. Lyden er ikke helt så poleret og lækker som vi gerne vil have den, og nogle af vokalerne overstyrer i ny og næ, men det er (forhåbentlig) ikke noget du lægger synderligt mærke til.

Det var alt vi ville. Vi håber du nyder denne ultra-lange podcast og ellers får et godt Oscar-show.

Med venlig hilsen,
Casper, Jesper, Brie, Praktikanten, Peter og David

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.