Podcast 89 (Den om Stanley Kubrick…)

Filmnørdens Hjørne Podcast 1 Comment

I har bedt om det, og vi har teaset for det længere end hvad godt er. Så nu er den her endelig – podcasten hvor vi kaster os over en af filmhistoriens ultra-tungeste drenge: Stanley Kubrick.

Så når du har lyttet denne podcast igennem, så ved du alt (ALT!!!) om Stanley Kubrick. Ikke et eneste element af manden eller nogen af hans film vil stå hen i det uvisse. Den ultimative Kubrick-bibel i lydform! BUM! TA-DAAA!

Og det er jo løgn, for Stanley Kubrick er umulig at blive færdig med. Så snart du svarer på et Kubrick-spørgsmål, dukker der to nye op og det er ikke engang løgn. Han er så godt som umulig at få overblik over, og det kan høres i vores podcast, for den varer ikke næsten fire timer for ingenting. Det løber løbsk og det må I undskylde, for vi ender sgu med at være og lyde lidt døde i sværen.

Når det så er sagt, så har vi altså rundbarberet den skæggede filmskaber så godt vi kunne, med en kronologisk gennemgang af alle hans film, samt en tsunami af lytterspørgsmål (og tak for dem).

Derudover anmelder vi The Amazing Spider-Man 2 og Noa, Miss Film News fyrer nogle nyheder af og en kær gammel kending gør sin entré.

God fornøjelse og til dem af jer der rent faktisk lytter den til ende: Tillykke!

Med venlig hilsen,
Casper, Jesper og Praktikanten

Comments 1

 1. Hej filmnørder! Først og fremmest skal i have props for en super fed podcast. Thumbs up.

  Har lige brugt to dage (den er jævnt lang) på at høre jeres udsendelse om Kubrick, som jeg synes var utroligt oplysende. MEN. Med det sagt, så har jeg et problem med jeres lidt lette gennemgang og – til dels – affærdigelse af Eyes Wide Shut. Hvor I går meget ned i symbolik, skjulte betydninger og konspirationsteorier i forbindelse med flere af hans øvrige film, overser i fuldstændig disse i Eyes Wide Shut. Et af spørgsmålene sidst i programmet var, hvor mange symboler der er i Eyes Wide Shut. Dette spørgsmål hopper I let og elegant hen over, hvilket jeg godt kan forstå, spørgsmålets udformning taget i betragtning. Ikke desto mindre synes jeg klart symbolikken i filmen er værd at dykke mere ned i.

  Selvom jeg selvfølgelig er med på – som I også siger – at Kubrick er et næsten uoverskueligt emne at tage fat på i én podcast, synes jeg det er synd, ikke blot for lytterne, men i særdeleshed også for jer, at I ikke dykker mere ned i Kubricks sidste film. Som eksempel på, hvad man kan udlede af filmens symboler, kan bl.a. nævnes den underliggende kritik af overklassen, og i særdeleshed af den absolutte elite, samt de sekter, eliten flere gange er blevet forbundet med. For ikke at skrive en mindre roman, vælger jeg her bare at sende jer et link til en uddybende analyse af symbolikken i filmen, så må i jo selv bide på eller lade være:
  http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/the-hidden-and-not-so-hidden-messages-in-stanley-kubriks-eyes-wide-shut-pt-i/

  Peace out!
  //Anna Nyborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.