Podcast 102 (Den hvor vi lader julen hørme 2…)

Filmnørdens Hjørne Podcast 3 Comments

Kære fans og lyttere.

Hermed en julepodcast, der byder på lidt af det traditionelle og lidt af det nye og originale. Hjørnet er helt fyldt med alle fem faste værter og eksperter, i form af Casper, Jesper, Brie, Anders og Mille. De gør hver især hvad de kan for, at få dig i så ekstatisk julestemning som muligt.

Podcasten starter med et mindre vellykket Facebook-krybespil og går derfra over i anmeldelser af Citizenfour, Short Term 12, The Homesman og The Riot Club.

Et helt nyt indslag i vores julehjørne er Filmnørdens Hjørnes Gaveguidekonkurrence (trademark). Her kommer hver af de fem værter med fire julegaveidéer, der får karakterer af de andre værter. Her kommer vi med julegaveidéer til filmnørder, der rent faktisk er gode og kan købes for menneskepenge.

Anders er på plads og klar til at fortælle om et af TV-serie-verdenens mest mystiske aspekter: serie-julespecials.

Brie har fået et ordentligt læs spørgsmål fra vores kære lyttere om julekalendre, for han er nemlig en ægte julekalenderkender.

Sidst, men absolut ikke mindst, har vi fået en masse julehilsner, som vi læser op (med tiltagende mystiske accenter og dialekter), hvorefter vi også pakker julegaver op.

Næsten fire timers julepodcast kan forhåbentlig holde dig underholdt det meste af december, for vi kommer ikke med flere (normale) podcasts inden nytår.

Lad os derfor bruger denne lejlighed til at sige tak til ALLE jer, som lytter og skriver til os. Vi elsker jer højt og håber I får en god jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen,
Casper, Jesper, Brie, Anders og Mille

Her er alle vores gaveidéer fra Podcast 102 (Den hvor vi lader julen hørme 2…). Hver gave-titel er et link til en hjemmeside hvor du kan finde den pågældende gave, man det kan anbefales at søge lidt rundt på nettet, for der er sandsynligvis penge at spare, hvis man gør en besparende indsats.

3D SuperHero Night Lights – $25

Natlamper der ser ud, som om de kommer ud af væggen. På hjørnet var der ganske stor begejstring for f.eks. Thors hammer. Den perfekte gave til superheltefans der er mørkerædde.

Blade Runner Whisky glas – £50

Autentiske whisky glas lavet af samme designer og firma, der producerede de glas, Deckard drikker af i Blade Runner. Smid lidt Vangelis på grammofonen, skænk en 18 års Yamazaki i glasset og bare nyd.

Giant Piano Mat – $100

Et flashback til Tom Hanks i pastelfarvet skjorte – næsten som at være der selv.

Vintage Film Reel Wine Rack – $375

Ja, den er pebret – men så får du også et stykke funktionelt industridesign og filmhistorie med dig hjem. En autentisk filmrulle med en klassisk MGM film spundet op på og plads til dine 6 flasker af Coppolas bedste årgang. Og hvis prisen er for voldsom er det vel ikke umuligt at finde et tilsvarende dansk produkt og selv konvertere det til vinreol? Et eller andet sted derude må der vel gemme sig en spole med Lars-Ole, 5.C. eller Stjerner Uden Hjerner…

The Sundance Doc Club – $40

Et års adgang til streaming af nogle af verdens bedste (og sværest tilgængelige) dokumentarfilm. Det er svært at sige nej tak til!

HDMI Pocket Projector – $311

En minibiograf i din lomme! Kan også bruges, hvis du er en af djævlens tjenere her på jord tekstforfatter, der skal pitche til en kunde. Kan tilsluttes såvel telefon som computer eller spillekonsol. Måske ikke den mest lysstærke projektor, du kan finde til den pris, men sandsynligvis den mest transportable!

”Sequel” – plakater for film, der ikke findes – fra $50 til $95

Ville du også ønske, at din yndlingsfilm havde fået en fortsættelse? Længes du efter film som ”Hobo with a Shotgun 2”, ”Blade Runner 2054” eller ”Goonies and the Legend of the Sasquatch” ? Så kan iam8bit hjælpe dig med disse fantastiske plakater for film, vi længes efter eller frygter.

Film Map – £25 (eller £100 for den særlige signerede Ltd. Ed. hvis man vil være fin på den)

Der var bred enighed om, at plakaten her er noget særligt. En af den slags ting, man kan kigge på hver dag og stadig finde nye detaljer i. Et kort over en fiktiv by, hvor alle stednavne er taget fra filmtitler. Tag en gåtur ned ad It happened on Fifth Avenue og passer Gorky Park på højre hånd. Lige efter Soylent Green på venstre hånd går du op ad The Foot Fist Way, passerer The Acid House og House of Dracula, skråer gennem Jurassic Park forbi Murders in the Zoo og Pan’s Labyrinth på vej mod The Road to Yesterday … og man kunne blive ved.

David Lynch Signature Coffee – £21

It’s all about the beans … and I’m just full of beans. Hver eneste bønne er PERSONLIGT udvalgt af David Lynch. Ristningen er foretaget baglæns af en dværg i rødt jakkesæt, og under den rituelle formaling af de velduftende bønner bliver der spillet industrielle temaer og Angelo Badalamenti i en skøn blanding.

Nej, okay, det aner vi ikke. Det passer sikkert ikke, og vi ved ikke noget om kvaliteten. Men en mand, der har en stor del af sin popularitet bundet op i ordene  ”a damn fine cup of coffee”, har nok gjort en indsats.

Darth Vader Toaster – $50

Og når du nu sidder med din damn fine kop kaffe (i et Filmnørdens Hjørne krus – DKK97 – http://filmnoerden.spreadshirt.dk/filmnoerdens-kaf-kop-A21191478/customize/color/1 ), selvfølgelig, så kan du ligeså godt riste dit brød med god filmnørdestil. Om den Darth Vader-formede brødrister her hvæser som en astmatisk KOL-patient ved vi ikke, men den brænder et smukt Star Wars logo ind i din grovtoast, og det er da ikke at kimse ad.

Ryan Gosling Scorpion Drive Jacket – $119

Der skal nok en hel del cojones og selvstændig stil til at kunne bære den som andet end en joke, men har du det, eller er du i virkeligheden Ryan Gosling, så har du intet valg. Den quiltede satinjakke fra Drive med dens ikoniske guldskorpion er uundværlig i enhver garderobe. Eller noget. NB: Kørehandsker og tandstikker medfølger ikke.

Hallmark Keepsake Ornaments – $10-$35

For helvede da også, træet skal jo også pyntes! Og det der med at flette hjerter er altså bare ikke dig. Man kan jo ikke leve op til det niveau, Christian Thomsen har lagt for dagen med sine Vertigo-hjerter, kan man vel? Så er det godt, at man kan købe juletræsdekorationer i stor stil hos Hallmark. Der er massevis af pynt med film-temaer; fra en Star Wars Sandcrawler og en blinkende Delorean-tidsmaskine over figurer af en Alien Xenomorph eller Bane til de klassiske Disneyfigurer.

Moleskine Passions Film Journal – $20 (eller DKK175 på moleskineshop.dk)

Har du eller din filmnørdeven totalt mistet hukommelsen? Er du/han/hun medlem af en sær sekt, der ikke må bruge digitale teknologier (og hvordan ser I egentlig så film, må man spørge? Hvad? Det gad vi faktisk godt at vide). Eller er I bare glade for de analoge indslag i en digital verden? Så er Moleskines særlige filmnotesbog, der er beregnet til at lade dig opbygge dit eget lille filmarkiv, måske sagen.

Batman Unisex Cowled Robe – $45

Er der noget skønnere end at træde ud af et varmt brusebad for med det samme at lade sig svøbe i blød frotté? Det skulle da lige være at svøbe sig i blød frotté FORMET SOM EN BATMANDRAGT! Hallo! Slæng dig på sofaen i din Batman Unisex Cowled Robe, One Size Fits Most, og vid, at du i hvert fald for en stund, er verdens største detektiv og at alle verdens forbrydere vil ryste i deres grundvold hvis de ser dig … i din … badekåbe med Batmanhætte …

The Nicholas Cage Adventure Set – $12

I got nothing. Seriøst. Vinylklistermærker med Nicholas Cage, der løber rundt i rummet eller i en jungleruin samt fantastiske accessories såsom en keytar, en sombrero, en alien og en kattekilling i en kasse. Hvad kan vi sige?

Sennheiser RS 120 II RF trådløse hovedtelefoner – ca DKK 650

Lyd er vanvittigt vigtigt for film. Og derfor for filmnørder. Lyd er også vanvittigt vigtigt for husfred og godt naboskab. Derfor disse glimrende trådløse hovedtelefoner, der lader dig brage alting op på 11, selvom kæresten eller gamle fru Schleemann inde til højre sover middagslur. Og så er de trådløse! UDEN TRÅD! Så du kan uden problemer danse med til Bring It On! som du har skruet op på 11, eller lave rullefald og kaste dig om bag sofaen i panik til Saving Private Ryan som du har skruet op på 11 … eller du kan bare nyde, ikke at have en kæmpelang ledning trukket fra dit fjernsynsapparat til dine ører.

Lav en gavekurv og fyld den evt. med:

– Francis Ford Coppola vin

Jeg har smagt flere af dem, og jeg kan hilse og sige, at de smager drøn godt. Der er massere af forhandlere i danmark.

– David Lynch’s kaffe – se højere oppe.

– Paul Newmans Salatdressing

Ja, det er måske en lidt underlig kombination. Men ikke desto mindre er det altså Paul Newman, der har lavet goddamn salatdressing (og andre produkter). Bonus: overskuddet går til velgørenhed!

Puslespil med den berømte ”Ung Flugt”-freezeframe

Eller med et hvilket som helst andet still billede. Hvis du er i tvivl om hvilket still du skal vælge, så kan du jo spørge Benjamin Henriksen til råds. Man kan lave dem mange steder på nettet vi titellinket, og flotter man sig, kan man her få dem med træbrikker.

Dan Aykroyd og John Alexanders Crystal Head Vodka

Gaven til feinschmecker filmnørden, som er vild med vodka.

Dan Aykroyd og kunstnere John Alexander lancerede denne vodka i 2007. Den er pricy, men det er nok fordi den er destilleret fire gange, de sidste tre gange gennem Herkimer diamant krystaller. Den er fri for tilsætningsstoffer, gluten-fri og kosher! Hvad mere kan man bede om? Is måske..

Kalender med Twin Peaks illustrationer

En A-4 størrelse kalender til væggen. Både funktionel og dekorativ, til den indretningsbevidste film- og/eller serienørd. Til den nette sum af 125 kr plus levering, får man en håndlavet kalender, med illustrationer af en sandsynligvis ukendt, men dygtig illustrator – og hvem vil ikke gerne skille sig lidt ud, eller være first mover.

Comments 3

  1. Pingback: Short Term 12 (2013) | Filmnørdens Hjørne

  2. Pingback: Citizenfour (2014) | Filmnørdens Hjørne

  3. Pingback: Riot Club, The (2014) | Filmnørdens Hjørne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.