Podcast 109 (Den om film noir…)

Filmnørdens Hjørne Podcast 2 Comments

Detektiver i regnfyldte storbygader. Drabelige femme fatales med en .22 i strømpebåndet. Uskyldige mænd der fanges i et net af intriger. Film noir er ikke svær at genkende eller beskrive, men det er utroligt svært at definere… så det gør vi!

Casper og Jesper har denne gang gravet sig langt ned i støvede filmbøger og gravet kloge ord frem om den klassiske genre… stil… bølge… bevægelse… CYKLUS! Orh, for fa’en, kald det hvad I vil.

Det har i hvert fald været en stor fornøjelse at hive de gamle film frem og se dem igen, for hvorfor er film noir blevet til en ting? Hvor kommer det fra? Hvad gjorde filmene? Hvorfor forsvandt de? Alle disse og mange, mange flere spørgsmål forsøger vi at besvare i denne podcast.

Det er, som altid, ikke det eneste vi har på planen. Således anmelder vi også ‘Home’, ‘Idealisten’ og den overraskende noirede ‘Run All Night’. Og så har podcastens altoverskyggende tema ikke bare kastet én åndssvag Top 10 af sig, men to.

Så på med trenchcoat’en og ud i regnen, for nu skal du med os gennem den farlige film noir-verden, men bare rolig. Du er i gode hænder.

Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,

Casper & Jesper

Seidel__6288Podcast 109 ID2Podcast 109 ID3Podcast 109 ID1

Comments 2

  1. Pingback: 20 film noir-plakater værd at dræbe for | Filmnørdens Hjørne

  2. Pingback: Idealisten (2015) | Filmnørdens Hjørne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.