Velkommen til filmnoerden.dk – version 3.0

Filmnørdens Hjørne Blog Leave a Comment

Vi har længe ønsket et nyt hjem til vores podcasts, for det gamle var efterhånden faldefærdigt. Tapetet var begyndt at skalle af, taget var utæt og ved seneste inspektion fandt vi skimmelsvamp i kælderen.

filmnoerden v2Derfor har vi over det seneste år arbejdet på at bygge et nyt hjem, hvor vores kære podcasts kan bo i den luksus de fortjener. Vi byder altså ikke bare dig, men også alle vores podcasts velkommen til det nye filmnoerden.dk.

De fleste har det svært med forandring. Forandring er krævende. Pludselig skal man indstille sig på en masse nyt i omgivelser, der ellers burde være trygge, sikre og vante. Derfor skal hverken du eller vi regne med, at vi føler os hjemme her lige med det samme. Hvor er den rolige blå farve? Hvad er der blevet af alle de gamle artikler og anmeldelser? Og hvad sker der for den der “håndskrevne” logo-tekst i toppen? Alt virker fremmed, og det er kun naturligt, men nu er det her altså vores hjem, og vi håber, at alle finder sig til rette her med tiden.

Lad os lige understrege, at filmnoerden.dk ikke er bygget helt færdigt. Det bliver det nok aldrig, og der mangler måske en klat maling her eller en skrue der. Det skal også siges, at der nok vil være en længere periode med justeringer. Det er ikke sikkert, at alt fungerer (optimalt), men vi arbejder konstant på sagen. Opdager du større bøffer, der kræver en kærlig hånd, så skriv det til os på filmnoerden@gmail.com – så ringer vi til en håndværker.

Men vil du ha’ en guidet tur? Jamen, så følg med rundt…

Facaden
Filmnoerden.dk er designet med henblik på at give plads til indhold. Designet må ikke tage for megen fokus, for alt indholdet er farverigt nok i forvejen. Derfor er vi også endt med at lade hvid være den dominerende farve. Principielt set lidt kedeligt, men det har vist sig at være det mest praktiske farvevalg. Overvejende er der sådan set ikke meget at sige om facaden, for det er trods alt indholdet, vi synes er sjovest.

clean-codeMaskinrummet
På det mere tekniske plan kan vi fortælle, at filmnoerden.dk er bygget op i WordPress. Det har vist sig at være en glimrende platform, der er både stabil og dynamisk. Alligevel vil du muligvis opleve, at siden kan være lidt tung at danse med. Det er ikke mindst på grund af alle vores billeder, og billeder fylder. Især når de skal være af høj kvalitet. Vi kommer således aldrig til at have verdens hurtigste hjemmeside, men det bør aldrig betyde, at du oplever ulideligt lange ventetider. Skulle det være tilfældet, må du meget gerne råbe op på filmnoerden@gmail.com.

Rammen
Top og bund (aka. header og footer) på filmnoerden.dk er altid de samme, lige meget hvor du har forvildet dig hen. Øverst til venstre finder du den kortest mulige beskrivelse af Filmnørdens Hjørne. Øverst til højre finder du links til de sociale medier vi er repræsenterede på. Dernæst står vores logo i centrum, og lige under dette finder du menuen. Den forsvinder aldrig, også selvom du scroller ned på en side. Se selv i toppen af skærmen lige nu. Menuen er din livline. Med denne kan du finde rundt på næsten hele sitet. I bunden af hver side ligger en række faste links til steder på filmnoerden.dk, som vi prøver at lokke dig til at klikke videre til. Og afslutningsvis vores mailadresse, skulle du få brug for den.

forsidenForsiden
Det øverste element på forsiden er vores slider. Den indeholder anbefalinger til nye og gamle podcasts og artikler, afhængigt af hvad vi lige har lyst til. Grundlæggende har vi dog bygget det nye filmnoerden.dk op, med hovedfokus på vores podcasts. De skal være nemme at finde og se lækre ud. Derfor fylder de naturligvis også mest på forsiden. Derudover har vi givet lidt plads på forsiden til de seneste blogindlæg, for vi vil også gerne vise jer andet end bare podcasts. Udover at vi selv kan blive ramt af et skrivelyn, så er det vores ambition, at forvandle al den gode input vi får fra vores lyttere og fans om til artikler .

Podcast-arkivet
Filmnørdens Hjørne er som sagt først og fremmest podcasts. Vi har derfor samlet dem alle på en overskuelig side (samt en række undersider), der forhåbentlig gør det let at finde dem og browse i dem. Indtil videre har vi lavet undersider til After Darks, Oscar-podcasts og interview-podcasts, men der kan komme flere senere. Forslag modtages gerne.

bloggenBloggen
Nu og da er det rart at kunne skrive artikler og andet til jer. Derfor har vi etableret en blog – Filmnørdens Læsehjørne. Her finder du kort sagt alt det, der ikke er en podcast. Grundlæggende er målet at fylde bloggen med indlæg, der altid er aktuelle og ikke kun handler om eksempelvis tidens premierefilm. Vi skriver selv lidt på bloggen nu og da, men som sagt er ambitionen, at vores lyttere og fans skal spille en stor rolle. Hver gang vi spørger jer om noget på Facebook op til en podcast, vælter det som oftest ind med godt, velargumenteret indhold, der fortjener mere end et kort liv på Fjæsen. Så er du aktiv på vores Facebook-side eller i vores Facebook-forum, kan du hurtigt komme til at se dit navn på bloggen. Bloggen bliver nok aldrig voldsomt aktiv, som var den et nyhedssite, men vi håber med tiden at kunne opbygge et solidt bagkatalog af artikler og indhold, der vil glæde jer og andre ligesindede filmnørder. Vi har ladet langt det meste blog-indhold fra vores forrige site blive der, men hvis du virkelig savner det, så kan du stadig finde det her: http://www.filmnoerden.blogspot.dk/

Lister
Af en flok filmnørder at være, har vi egentlig ikke lavet ret mange lister. Indtil videre har det sneget sig op til en Top 100 Bedste Film og en Top 25 Sci-Fi Film. Planen er at lave flere, og dem er der gjort plads til under ‘Lister’. Her finder du også link til alle Reklamedudes anbefalinger.

Bag Hjørnet
Vil du vide lidt mere om, hvem det er, der hele tiden snakker på dig, så skal du besøge ‘Bag Hjørnet’. Her fortæller vi historien om Filmnørdens Hjørne og så er der profiler af alle værterne. I skrivende stund mangler et par af dem at blive opdateret, men det kommer.

podcastsidePodcasts og artikler
Alle de podcast- og artikel-sider du finder på filmnoerden.dk er stort set designet ens. Øverst finder du titlen og i podcast-tilfælde en afspiller og links til hvor du kan afspille eller hente podcasten. Selve indholdet breder sig over det meste af siden, med plads til en lille sidemenu. I denne finder du link til podcastplakaten eller artiklens hovedbillede. Det er også herfra, du kan dele siden på diverse sociale medier, og så får du også en tilfældigt genereret anbefaling til en podcast og en artikel fra bloggen.

På mobilen
Vi har forsøgt at gøre filmnoerden.dk så lækker og funktionel som mulig på alle tænkelige platforme og enheder. Hvad end du besøger os via en PC, en mobil eller noget tredje, bør alt fungere som det skal og ikke mindst se nogenlunde pænt ud. Igen, opdager du noget der ikke fungerer, så er vi kun en mail væk: info@filmnoerden.dk.

Fremtiden
Vi har naturligvis store planer, men som altid begrænset af tid. En af de HELT store er, at alle vores anmeldelser skal være tilgængelige enkeltvis på filmnoerden.dk. Derudover er der mange flere planer, men dem gemmer vi lidt på endnu.

Og det er sådan set det for nu. Vi håber du kan lide det nye filmnoerden.dk, eller i hvert fald kommer til det.

Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,

Casper, Jesper, Brie, Anders og Mille

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.