Podcast 135 (Den om Harry Potter…)

Filmnørdens Hjørne Podcast 1 Comment

Hvordan kan vi på nogen måde yde Harry Potter retfærdighed? Hans bøger og film er det største popkulturelle fænomen i vores levetid. Intet stykke ny fiktion har nået så mange mennesker, enten som bøger eller film.

Svaret er, at vi ikke kan gøre ham retfærdighed, med mindre du synes en podcast med tre gutter, der sidder og snakker Potter fra forskellige vinkler, er godt nok. For vi har i hvert fald prøvet at gøre os umage.

I stedet for at kværne gennem filmene i kronologisk orden har vi valgt at dele podcasten op i emner og temaer. Således snakker vi om skuespillerne, instruktørerne, musikken, politikken, religionen, kritikken, plothullerne og meget andet.

Dermed er dette helt klart også en podcast, der kræver, at du kender Harry Potter – og gerne ret godt. Du behøver ikke have læst bøgerne, for det har vi ikke. Til gengæld skal du ha’ set filmene, for dét har vi.

podcast-135-widescreen

Du er vant til at høre kaptajn Christensens stemme, samt hans styrmand Paridon. Du kender dog ikke Benjamin Henriksen så godt, med mindre du er fan af Filmnørdens Hjørne på Facebook, for der har han været en af de mest flittige fans i årevis. Især hans screendump-quiz i Filmnørdens Hjørne Forum er populær. Benjamin er vokset op med Potter på en måde, som ingen af os andre er. Derudover er han en skarp analytiker, der kan finde ud af at grave i film.

De tre herrer er dog ikke alene, for Hjørnets eks-tv-anbefaler Anders Vad Bruun svinger også forbi studie 5 og giver sit besyv med, og så har Reklamedude en helt særlig gave til dig … ja, dig.

reklamedude-bog-mockup-1

Så tryk på play, og læn dig tilbage, her hvor vi ikke går så meget ind i selve Harry Potter-universet, som vi behandler det som et fænomen, der kan analyseres, vejes og perspektiveres. Vi synes i hvert fald, det har været en sjov og lærerig proces, og håber, at det smitter lidt af på dig, når du lytter til podcasten.

Til sidst skal gå en stor tak til alle jer, der supplerede med spørgsmål til podcasten via Facebook. Det er virkelig fedt at få input fra jer, for det giver god inspiration til at komme steder hen, hvor vi ikke nødvendigvis var kommet forbi, hvis ikke det havde været for jer. Så stor tak for det. Og rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,

Casper, Niels, Benjamin, Anders og Reklamedude

podcast-135-small

Del denne podcast

Comments 1

  1. Pingback: Podcastservice – hvidkaffe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.