Podcast 157 (Den om 80’erne…)

Filmnørdens Hjørne Podcast 2 Comments

“Den om 80’erne”. Ikke “Den om 80’er-film”. Vigtig detalje, fordi…

Vi lever i en tid, hvor vores populærkultur er smækfuld af 80’er. Det snart 40 år gamle årti, har vundet uhørt indpas i nutiden, og smitter af på musik, mode, design og naturligvis film. Og ingen film er mere smækfuld af 80’er-referencer end Ready Player One, der netop har haft premiere.

Steven Spielbergs filmatisering af Ernest Clines roman om en dyster fremtid, hvor alle mennesker lever deres liv i et virtual reality-univers, fungerer næsten som et oplagsværk over de film og kulturprodukter, der formede 80’er-børnenes opvækst. Som sådan er filmen både en ode til 80’erne, men så sandelig også de nørder, som dyrker dem.

Derfor sætter Hjørnet sig i Podcast 157 for at finde ud af, hvad der egentlig var så pokkers fedt ved 80’erne? Og hvorfor har 80’erne mere end noget andet årti genskabt sig selv i den fremtid vi nu lever i?

29093371_1713415355407739_2122697877066088448_n

For at svare på dette, får vi hjælp fra tre kanter. For det første er faste Hjørne-vært Jannik “Spanner” Hansen klar bag den første mikrofon. Han er født lige midt i 70’erne, så hele hans skoletid lå i 80’erne. Kombineret med, at han også er en stor filmnørd, kommer han med nogle gode svar og tanker.

Det gør Johan Albrechtsen fra Moovy.dk skam også. Ganske vist er han så ung (84’er), at han ikke rigtigt kan huske 80’erne, men hvad han mangler i 80’er-erfaring, vejer han op med episodens nok højeste nørdfaktor. Derudover er han flammende trekkie, Pun-master of the Universe og bare en rigtig flink fyr.

Sidst, men ikke mindst, får vi hjælp fra jer – ja, jer lyttere. I har nemlig vært lynende hurtige på Facebook, og overdænget os med indspark, kommentarer og svar til en sådan grad, at I danner strukturen for selve episoden.

Nåja, og så er Casper Christensen selvfølgelig også klar som styrmand, der forsøger at få den overlæssede episode gelejdet i havn.

Hele baduljen afsluttes med en tur ind i Virtual Reality-verdenen (tak til Johan for muligheden) og en anmeldelse af Ready Player One. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Jannik, Johan og Casper

Poster-for-Podcast-157-III-full

Del denne episode

Comments 2

  1. Hvis jeg skal være bundærliger så fik jeg kuldegysninger allerede i begyndelsen af den første sekvens. Det er en enestående film for sådan en gamer som mig haha 🙂 God podcast!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.