Podcast 136 (Den om VHS…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Tilbage i Podcast 132 (Den med seks timers live sommerafslutning…) kom Antboy-instruktør Ask Hasselbalch og tegnefilmsdubber/stemmeinstruktør Sonny Lahey forbi Studie 5 for at pøse ud af deres kærlighed til film fra produktionsselskabet Cannon Group. Dem med Chuck Norris-filmene blandt andet. Lynhurtigt blev Hjørnet sølet ind i 80’er-kitschet B-film, men det relativt korte indslag var slet ikke nok for Ask og Sonny, så inden de smuttede igen, foreslog Ask: – “Hvad med at vi laver Den om VHS?”

ask-sonny-polaroid

Som sagt, så gjort! Vores primære tanke med dette emne var at levere en omfattende VHS-guide til de værste/bedste kitschede VHS-film. Som skæbnen ville det, er denne episode endt med at indeholde netop alt andet end en VHS-guide. I stedet er det blevet til et langt, hyggeligt og grynet retro-cruise, hvor der udveksles VHS-minder og tanker om, hvorfor VHS-generationens filmdannelse er og var unik. Når det så er sagt, så kommer vi naturligvis rundt om en masse forskellige film, der havde sin storhedstid på VHS.

Sonny tager os gennem vores generations vigtigste krig: Videoformat-krigen! Ask har set nærmere på det særligt britiske fænomen “Video nasties”. Se i øvrigt listen over alle 39 “video nasties” her. Og så kommer go’e, gamle Anders Vad Bruun forbi og fortæller om sin VHS-opvækst, med i sær ét gymnastik-karate-relateret filmminde.

bunfightvhstape

Halvvejs inde i episoden tager vi en god beslutning. Vi beslutter nemlig allerede da, at Den om VHS naturligvis skal ha’ en sequel. En 2’er, der skal indeholde den føromtalte VHS-guide, som vi ikke nåede denne gang. Du kan med andre ord allerede se frem til mere VHS-magi fra Ask og Sonny i det kommende forår.

Indtil da må du hygge dig med dette 2 timer og 22 minutter lange kærlighedsbrev til VHS-tiden og videoens verden. God fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Sonny, Ask og Anders.

poster-for-podcast-136-small

 

Del denne podcast


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.