Podcast 165 (Den om overvurderede mesterværker – Vol. 2)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Sidste år blev vi lidt overraskede over, hvor populær Den om overvurderede mesterværker – Vol. 1 blev. Især set i lyset af, at episoden egentlig ikke rigtigt fungerede efter hensigten. Meningen var, at I kære lyttere skulle komme med bud på filmmesterværker, som I mente var overvurderede, og at vi så skulle forsøge at både forstå jer og hjælpe jer selv til forståelse. Resultatet blev, at vi stort set bare kaldte jer for nogle tosser, for kun tosser forstår ikke hvorfor Apocalypse Now er et mesterværk.

Denne gang får piben en anden lyd. Nu skal vi nemlig SELV komme med bud på filmmesterværker, men som vi mener er overvurderede – to film hver. Det kræver naturligvis filmnørder af en helt særlig støbning, så holdet er det samme fra sidst på nær en enkelt udskiftning.

Ved mikrofon nr. 1 finder du Casper Christensen – Hjørnets redaktør og kaptajn, der som altid guider skuden i havn, uden at den synker. Altså, den tager vand ind, men den synker ikke. Selvom mange anser Casper for lidt af en mavesur anmelder, så havde han alligevel ret svært ved at finde to mesterværker, som han mener er overvurderede.

Ved mikrofon nr. 2 sidder dagbladet Informations filmredaktør Christian Monggaard. Christian er uden sammenligning panelets mest positive anmelder. Til gengæld kan han kløve brænde med sin skarpe tunge, så hverken venner eller fjender slipper for verbale lussinger under optagelserne.

41991753_10156989441713825_6604214758285508608_n

Mikrofon nr. 3 bemandes af den altid velformulerede og -argumenterede instruktør, forfatter og podcaster Nikolaj Tarp. Selvom resten af panelet tror, at de kan formulere nogle holdninger, som ingen kan skyde igennem, så er ingen af dem lige så gode til det, som Tarp.

Sidst (og mindst) finder vi den “nye” mand ved mikrofon nr. 4 – Mr. Kontrær hamselv – Ask Hasselbalch! Ingen… INGEN er god for en kontroversiel filmholdning som Ask, og det er stort set lige meget hvad snakken falder på, men især når det handler om bredt hyldede “mesterværker” kan du være sikker på at Ask er klar til at chokere dig.

Vi kunne ganske enkelt ikke ønske os et stærkere hold, selvom kønskvoteringen lider under den mandsdominerede panel. Til gengæld er de skide gode at høre på.

Inden optagelserne har panelets deltagere fået at vide hvilke film de skal diskutere, men ikke i hvilken rækkefølge og heller ikke hvem, der har udvalgt de pågældende film. De har valgt to hver og således kommer de igennem otte film, der vendes og drejes i både positivt og negativt lys. Rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen,
Christian, Ask, Nikolaj og Casper

Poster-for-podcast-165

Del denne episode

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.