Filmaften 12 – Shoplifters

Filmnørdens Hjørne Filmaften, Podcast Leave a Comment

Sidste Filmaften gik vi 100 % velkendt mainstream med Raiders of the Lost Ark, men der skal jo være balance i tingene, så denne gang tager til Japan og se en ægte Cannes-vinder, med masser af tvetydighed, åbne spørgsmål og muligheder for at tygge eftertænksomt i hornbrillen.

Vi laver disse Filmaften-afsnit i samarbejde med streamingtjenesten C More, og det er i deres filmotek, vi går på jagt efter film til disse episoder. Normalt søger vi de velkendte film, for at grave nye sider frem i dem til jer, men da vi faldt over Shoplifters, var der ingen tvivl om, at vi skulle ringe til Michael Bo – vores Asien-ekspert, der har en forkærlighed for Sydkoreansk og Japansk film, og især netop Shoplifters.

Michael oplever og tænker over film på en virkelig inspirerende måde. Ofte anderledes i forhold til vores vante tankegang, men han åbner stort set altid op for nye måder at se tingene på – også selvom vi først lige har set dem.

For denne Filmaften skal vi faktisk se en film, som to af os aldrig har set. Casper og Marie er Shoplifters-nybegyndere, mens Michael er på sin tredje tur. Og det blev faktisk virkelig interessant, for det ÉR en interesant film. Vi endte med hver vores unikke oplevelse af filmen – ganske vist med sammenfald – men også med helt forskellige oplevelser. Alt dette og meget mere om Japan, Kore-eda, kulturkløfter, familiefordomme, kan du høre i denne episode.

Som med alle andre Filmaften-episoder optager vi dem og live streamer dem på samme tid. Har du lyst til at se resultatet af denne live stream, så er den tilgængelig overfor. Bare tryk på play. Så kan du også se de sindsoprivende spændende to timer og 1 minut, hvor vi sidder i en sofa og ikke siger noget. Hændervridende spænding, folkens! Rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen,
Casper, Marie og Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.