Filmaften 6 – Lost in Translation

Filmnørdens Hjørne Filmaften, Podcast Leave a Comment

Takket være vores samarbejde med streamingtjenesten C More, er det endnu engang blevet tid til en Filmaften, hvor vi og I ser film “sammen” og snakker om den efterfølgende.

Stort set alle kan finde noget ved Lost in Translation, som de kan sætte pris på. Hvad end det er billederne, skuespillet, komikken, dramaet, relationerne, musikken eller noget helt syvende, så er denne “lille” film så rig på indhold og fortælling, at den bliver noget nær uimodståelig. Men hvorfor? Hvad er det ved netop denne umiddelbart lille, enkle historie, der har så bred appel?

For at hjælpe os med at finde ind til filmens magiske kerne, hev vi fat i en filmskaber, der virker som skabt til opgaven. Christina Rosendahl har i flere af sine egne film udforsket overgangen fra barn til voksen og ynder gerne at udtale sig, når snakken falder på kønsroller og ligestilling. Alle karaktertræk, der gør hende interessant at se netop denne film med. Hun lagde heller ikke skjul på, at hun meget gerne ville med til netop denne Filmaften, så det kom hun.

Som altid endte det med en virkelig inspirerende samtale, der forhåbentligt viser dig nogle nye sider af Lost in Translation, og gør dig lidt klogere på, hvordan den fungerer så godt, som den gør.

Tak til Marie Diemer Bille for at agere chat-kaptajn på selve aftenen og supplere os med spørgsmål fra lytterne. Og tak også til lytterne, der i øvrigt havde leveret KUN imponerende gode spørgsmål. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Christina, Marie & Casper

P.s. Se filmen inden du lytter til episoden. Det hjælper at have den frisk i hukommelsen. De har den på C More.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.