Podcast 184 (Den om hvad vi lærer af Marvelfilm…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Marvelfilm ses af de fleste som harmløs underholdning, men når så mange millioner og atter millioner af mennesker frivilligt betaler for at lade sig udsætte for deres historier igen og igen, skal man tage dem meget, meget alvorligt. Potentielt set er de en ekstremt velsmurt propagandamaskine, for om du vil det eller ej, så lærer disse film dig noget – men hvad?

Hvilke værdier er det vi får banket ind i hovedet igen og igen af Marvelfilmene? Hvad fortællere deres fuldstændigt unikke succes os om filmverdenen (og verdenen) i dag? Og er de her film virkelig så tomme, som vi på Hjørnet ofte klandrer dem for at være?

Disse og mange andre spørgsmål er på programmet, her hvor Hjørnet sætter to filmnørder i stævne, hvis opfattelse af superhelte- og Marvelfilm er en ganske anden end vores. Ida Rud er filmkritiker, freelancer og en del af redaktionen på Troldspejlet. Hun har nok tudet mere til Marvelfilm, end til nogen anden slags film. Dennis Jacob Rosenfeld stod i den legendariske filmbutik Laserdisken, er medvært på podcasten Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast (der er ÆLDRE end Hjørnet!) og har en bad-ass Superman-tatovering. Han har skrevet speciale i amerikanske tegneserier og er den ultimativt største tegneserie- og superheltenørd vi nogensinde har mødt. Som repræsentant for det superheltefilmkritiske Filmnørdens Hjørne sidder Casper Christensen i midten og byder op til to timers debat om værdien af Marvelfilmene og de historier de fortæller.

Det er blevet til en fuldstændigt fucking fed episode, hvis vi selv skal sige det. Ida og Dennis er nemlig de sejeste gæster man kunne ønske sig, for ikke nok med at de har deres talegaver i orden, så er de usandsynligt gode til at analysere, perspektivere og smide med gode jokes. Vi blev oprigtigt talt klogere på Marvelfilmenes DNA, og det håber vi også, I gør, når I hører Podcast 184.

Episoden er optaget foran et livligt publikum på Ordrup Bibliotek i forbindelse med deres to måneders temasæson om superhelte her i efteråret. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Casper, Ida & Dennis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.