Filmaften 9 – Batman Begins

Filmnørdens Hjørne Filmaften, Podcast Leave a Comment

Endnu engang inviterer Hjørnet dig til Filmaften – et live podcastkoncept i samarbejde med C More Danmark, der skal samle filmelskere over hele landet om samme film på samme tidspunkt. Hjørnet inviterer en gæst til filmaften. Vi optager podcast før og (især) efter filmen. Hele baduljen streames live på filmnoerden.dk/live, hvor I kan deltage live under optagelserne, chatte med os og stille spørgsmål undervejs.

Denne gang er turen kommet til en af den moderne superheltefilms gudfædre: Batman Begins. Ikke en film, der som sådan virkede som et jordskælv, da den havde premiere, men som sammen med X-Men– og Spider-man-filmene efterfølgende har vist sig at få nærmest uoverskuelige konsekvenser for den globale filmbranche. Store ord, men det er her, lavinen af superheltefilm begynder at rulle, inden den opsluger alverdens lande, biografer og publikummer.

Batman blev stort set lagt kollektivt på is i takt med at Batman-filmene blev værre og værre op gennem 90’erne. Efter et overraskende stort billetslag til hans genindspilning af Insomnia, lod Warner Bros. en lille, undseelige indie-instruktør ved navn Christopher Nolan prøve lykken med den kappeklædte hævner. Få skænkede det en tanke at netop han havde fået tildelt tøjlerne på et af den vestlige popkulturs største franchises, men fans var godt klar over, at der måtte være noget særligt i vente. Og resten er historie, som man siger.

Dette superhelteklenodie af en film kræver naturligvis en ægte superheltegæst, så vi har tændt nørd-lyset på taget af Hjørnets studie og hidkaldt ingen ringere end Dennis Jacob Rosenfeld. Han har så tydeligt bevist sit værd som film-, tegneserie- og superhelteekspert i Podcast 184 (Den om hvad vi lærer af Marvel-film…). Nåja, og som med vært på podcasten Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast i 13 år. Med på sidelinjen er også aftenens chat-kaptajn Niels Paridon og hele miseren kommanderes af Le Redacteur, Casper C. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Niels, Casper & Dennis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.