Podcast 190 (List of Shame – Vol. 6)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Det er efterhånden et par år siden vores sidste List of Shame-episode, og det er egentlig synd, for det er nok nogle af de episoder vi nyder mest at lave. Måske fordi de er så simple. Måske fordi de kommer lynhurtigt ind til kernen af, hvad Filmnørdens Hjørne handler om: Gode film. Under alle omstændigheder er det fedt, at få streget en klassiker af sin liste over film, vi burde ha’ set, og det er netop, hvad der sker i denne episode. Som i sidste List of Shame har vi taget udgangspunkt i Hjørnets egen gamle Top 100, ved at gå ned ad den fra toppen af og stoppe ved de første film vi ikke har set.

Søde, rare Marie har brugt en aften sammen med et par mænds mænd – Richard Burton og Clint Eastwood – og deres forsøg på at fuldstændigt udradere en borg i Sydtyskland under 2. Verdenskrig. Det er nemlig Where Eagles Dare (Ørneborgen) fra 1968 der med sine over 50 år på bagen prøver at blæse sokkerne af Hjørnets bogorm, men lykkes det?

Casper er ellers voldsomt glad for japansk film, men han har egentlig set skræmmende få af Akira Kurosawas film. Dette, og meget andet, får de fire værter en snak om, da Casper fortæller om sine oplevelser med at se den filmhistoriske milepæl Rashomon fra 1950. Filmvidenskabeligt set er den helt klart en af de vigtigste film nogensinde lavet, men mærker Casper det filmhistoriske vingesus her 70 år efter?

Niels har nydt endnu en film fra Østrigs hyggeonkel nr. 1 Michael Haneke. Vi har allerede haft Das Weisse Band (Det hvide bånd) fra 2009 under behandling på Hjørnet flere gange før, men hvad sker der, når Hanekes tungsindige og dystre historie møder selveste Mr. Sunshine?

Sidst, men ikke mindst, har Jannik hygget sig med en Alfonso Cuarón-film, fra før Children of Men, Gravity eller Roma, nemlig Y Tu Mamá También (…og din mor!) fra 2001. Til gengæld er det sjovt for Jannik at have set alle hans senere film, for man kan faktisk godt se spor af dem i denne ellers sprudlende, farverige fortælling. Men kan Jannik overhovedet li’ den? Få svaret inde i episoden, og rigtig god fornøjelse med den.

Med venlig hilsen,
Marie, Niels, Jannik & Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.