Podcast 194 (Dem om Ennio Morricone…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Med det samme vi hørte, at Ennio Morricone var død, vidste vi, hvem vi skulle ringe til: Tonemaster of the Universe – Peter Albrechtsen. Ingen har, i den tid vi har kendt dem, udvist så konsistent kærlighed og indsigt i Morricones musik som Peter. Derfor var han også den første vi ringede til og spurgte, om han ville optage en Morricone-episode.

Få dage efter var Casper og Peter klar bag mikrofonerne, og efter 10 timer i studiet (inkl. forberedelse), satte de punktum for en 3+ timer lang Morricone-hyldest, der gav os et flygtigt, lærerigt indblik i, hvorfor Ennio Morricone med rette blot kaldes ‘Maestro’. En indsigtsrig og komprimeret odyssé gennem en unik kunstners virke og verden, hvor vi ender med at trække tråde mellem ALT! Vores programplan var ellers yderst spartansk. Den bestod af præcis tre linjer tekst:

1. Elementer
2. Ennios historie
3. Cues

Derudover havde vi forberedt en række klip og musikudrag, der kunne afspilles, når vores snak faldt på dem. Ellers var det ren, improviseret opdagelsesrejse gennem Morricones liv og musik. Og vi har hørt SÅ meget Morricone-musik – kendt og især ukendt. Musik vi kender, men som vi pludselig hører 100 nye ting i, fordi det her bliver sat i totalt perspektiv. Det har været en kæmpe fornøjelse at være med til, og resultatet kan hermed høres i denne episode. God fornøjelse og buena notte, Maestro!

Med venlig hilsen,
Casper & Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.