Podcast 208 – Den om anti-westerns…

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Westerngenren er en af filmhistoriens største og mest glemte genrer. Og med “glemt” mener vi ikke, at du ikke ser westerns, for det gør du sikkert. Du ser John Wayne hamre genrens regelsæt fast i ‘Dillingencen’ fra 1939. Eller du ser Sergio Leone reflektere den amerikanske sjæl i sit beskidte italienske spejl i ‘One Upon a Time in the West’ fra 1968. Eller du ser Clint Eastwood skyde genren en kugle for panden i ‘Unforgiven’ fra 1992. Alle gigantiske, vigtige og populære film.

Westerngenrens troper blev etableret i filmhistoriens tidligste år. Siden da har genren udviklet sig i en sådan grad, at den nærmest har vendt vrangen ud på sig selv – en udvikling vi udforsker i denne episode. Ingen anden genre har i så høj grad viklet sig rundt om sig selv og spist sig selv op. For hvornår er der sidst blevet lavet en “gigantisk, vigtig og populær” western, som de førnævnte? Genren er så godt som udtømt, og hvorfor den så er det (når nu eksempelvis gyser-genren er lige så gammel og stadig er voldsomt populær)? Det snakker vi meget mere om i episoden.

Episodens værter er Casper Christensen, Jannik Hansen, Marie Diemer Bille og special guest cowboy Dennis Jacob Rosenfeld. Den er optaget hjemme hos Marie i særdeles hyggelige omgivelser. Desværre sneg der sig en gremlin ind i vores system under optagelserne. Den skabte et irriterende ekko, som vi har forsøgt at eliminere i postproduktionen, men vi skal være de første til at indrømme, at lydkvaliteten ikke er oppe til vores sædvanlige standard her. Når det så er sagt, så vænner man sig hurtigt til den lidt uldne lyd. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Jannik, Marie, Casper & Dennis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.