Cinemajour 74 (Black Widow, A Quiet Place II, Den gode spion, m.m.)

Filmnørdens Hjørne Cinemajour, Podcast 1 Comment

Danmark befinder sig midt i en kold krig mellem biograferne og enkelte distributører – nærmere bestemt de filmdistributører, der lancerer deres film i biografen og på streaming på samme tid. Dette fjerner biografernes monopol på at vise nye film. Det er biograferne egentlig indstillet på. Der hvor kæden hopper af er, når distributørerne kræver samme salær for leje af filmen til distribution, hvad end den kommer på streaming samtidigt eller ej. Den køber biograferne ikke. De vil ha’ filmene billigere. Langt de fleste danske biografer boykutter derfor nu de film, der lanceres både i bif og på streaming samtidigt. Derfor er har endnu en af årets største blockbustere ikke premiere i mere end en håndfuld danske biografer – i dette tilfælde Black Widow. Vi kender ikke yderligere op og ned i sagen, men ved bare, at mange danske filmfans undrer sig over, hvorfor enkelte af årets største blockbusterfilm ikke kommer i biffen.

Men Hjørnet boykutter ikke nogen, så vi anmelder rask væk Black Widow. Vi fik endda set den i en biograf (Park Bio), hvilket naturligvis kan anbefales. Derudover kaster vi os over Den gode spion, hvor Benedict Cumberbatch gi’r den som engelsk menigmand, der pludselig rulles ind i en af verdenshistoriens mest skelsættende spionhistorer. A Quiet Place II er nok årets bedst anmeldte gyserfilm indtil videre, man Jannik er ikke heeeeelt enig med den brede anmelderstand. Og så har vi taget en for holdet og set den måske dyreste film fra Amazon Prime nogensinde – The Tomorrow War. Rigtig gode fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Jannik & Casper

Comments 1

  1. wow I har set for mange film, alt for kritisk og gøre nærmest nar af filmene. De sidste cinamajour, hvor Jannik Hansen er med, er helt overdrevet kritisk, og latterliggøre filmene.

    på selv at lytte dem igennem! synes det er for meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.