Podcast 209 (Den om Richard Donner…)

Filmnørdens Hjørne Podcast Leave a Comment

Da Richard Donner døder d. 5. juli i den flotte alder af 91 år stod det mere klart end nogensinde, at han aldrig helt fik den opmærksomhed, han fortjente, selvom han var manden bag nogle af de mest mindeværdige blockbustere fra Hollywood. Det forsøger vi nu at råde bod på med vores sirligt udvalgte Team Donner bestående af Ask Hasselbalch, Jannik Hansen og Casper Christensen.

Som optakt til denne episode spurgte vi jer i vores Facebook-forum, hvilke Richard Donner-film i bedst kunne lide, og Top 5 er soleklar:

5. Lethal Weapon 2 (1989) – 33 stemmer
4. The Omen (1976) – 59 stemmer
3. Superman (1978) – 82 stemmer
2. The Goonies (1985) – 97 stemmer
1. Lethal Weapon (1987) – 163 stemmer

Kæmpe hits – især Superman og Lethal Weapon, der på hver sin måde var nybrud indenfor sin genre. Hvor navnet på andre filmskabere med væsentligt mindre hits og bedrifter på samvittigheden let huskes af de fleste filmelskere, har Richard Donner dog formået at glide under radaren, til trods for at han satte i hvert fald et par filmhistoriske milepæle i Hollywood. Hvorfor? Det prøver vi denne gang at komme til bunds i, mens vi uhæmmet hylder den glade, livsbekræftende, sociale, følsomme, brummende, virkelig sjove instruktør og det gode menneske, Richard Donner.

En sidste ting. Dette er vores udgivne episode nr. 300. Vi har lavet forskellige formater og serier gennem årene, men hvis man regner allesammen sammen, så runder vi altså denne gang 300. Det er ikke noget, vi som sådan fejrer. Det føles bare vildt, og der er kun én ting at sige til det: “We’re too old for this shit!”

Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Ask, Jannik & Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.