Podcast 217 (Den med Jonas Poher Rasmussen…)

Filmnørdens Hjørne Interview, Oscar, Podcast Leave a Comment

Støvet har for længest lagt sig efter årets Oscar-uddeling. Nogle gode film vandt, nogle dårlige film vandt, nogle danskere var i centrum, en lussing stjal opmærksomheden. Det hele er ikke gået i glemmebogen, men det ér godt på vej i arkivet. Og det var altså et særligt Oscar-år, for aldrig har så mange danske været nomineret i så mange kategorier. De vandt ikke nogen af dem, men at ærgre sig over det, er måske en smule forkælet. Eller er det?

Ganske få af os ved faktisk, hvordan det er at stå midt i et Oscar-ræs. Hvordan det er pludselig at gå fra en fuldstændig anonym tilværelse på Indre Nørrebro med kone, krea-job og to unger i børneren, til pludselig at blive hyldet ved alverdens prisuddelinger, for til sidst at stå på toppen af filmbjerget med den globale presses spotlys på sig, mens man hænger ud med verdens ultimative filmelite. Og hvordan er det så at vende tilbage til livet på Nørrebro bagefter? Hvordan holder man fødderne på jorden? Kan man overhovedet stole på nogen undervejs? Hvad lærer man? Ændrer man sig af at være en hest i Oscar-ræset? Og hvordan lød den lussing på 15 meters afstand?

Disse og mange, mange andre spørgsmål kommer på den ene eller anden måde i spil her, hvor Jonas Poher Rasmussen gæster Filmnørdens Hjørne… igen. Jonas var forbi os sidste år, til en hurtig snak om hans blændende film Flugt, men siden da blev hans liv kun vildere og vildere. Filmen blev Oscar-nomineret tre gange – en på mange måder filmhistorisk bedrift, der for en stund ændrede Jonas’ liv. Dette, og meget andet, fortæller han om i denne episode, hvor vi i næsten kronologisk orden får historien om en Oscar-rejse ud over de sædvanlige. Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen,
Jonas & Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.