Moviebarcode.tumblr.com har fundet på en ret sjov idé. De tager samtlige billeder fra en given film og presser dem sammen i ét aflangt billede. Det giver nogle ret syrede stregkodekunst-billeder der kan være ganske så flotte, men som også giver et indblik i hvilken palette af farver filmen arbejder indenfor.
Når man sidder og ser en film, lægger man måske ikke udpræget mærke til hvordan de overordnede farver er sammensat. Man efterlades dog ofte med et abstrakt indtryk af filmens udtryk, men disse billeder er en god opsummering af hvordan filmens lys og farver hænger sammen. I enkelte tilfælde kan man endda ret tydeligt følge handlingen, hvis den er simpel nok, som eksempelvis i Predators fra sidste år:
Filmen starter i junglen med at være meget grøn. Herefter bliver det mere mudret og som konsekvens bliver filmen meget brun. Til sidst forgår det hele i ret mørke natteomgivelser, krydret med eksplosioner og ild, hvilket gør filmen dunkel med et par gule streger her og der.
Ying Xiong / Hero (2002)
Yimou Zhangs sindssygt flotte historiske action-drama foregår tydeligvis i farve-kapitler. Det er tydeligt når man ser filmen, men det bliver kun endnu mere tydeligt når man ser på stregkode-versionen af filmen.
Speed Racer (2008)
Wachowski-brødrenes mega-flop er på ingen måder seværdig, men om end ikke andet, så har den sin helt egen visuelle profil. Pop-art og pang-farver kan dog på ingen måde redde denne film, men det er sjovt at se hvor meget knald der er på farverne i dens stregkode.
Fight Club (1999)
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at David Fincher laver dunkle film. Ikke bare tematisk, men også rent visuelt. Det er denne film et glimrende eksempel på, hvor hele filmen tydeligvis er ret mørk… og åbenbart også grøn.
Du kan se flere eksempler ved at besøge moviebarcode.tumblr.com. God fornøjelse!