Analyse: De amerikanske præsidentkandidaters yndlingsfilm

Filmnørdens Hjørne Blog 1 Comment

Årets amerikanske præsidentkandidater udtaler sig stort set om alt. Således har de nu og da også kommenteret på deres forhold til film, mere præcist hvilke film, de tæller blandt deres favoritter. Vi har set på, hvilke film de fem tilbageværende præsidentkandidater efter eget udsagn elsker højest, og hvad deres valg siger om dem.

Cruz

Ted Cruz (rep.)

YndlingsfilmThe Princess Bride

Vi starter med et af de mere besynderlige filmvalg. Nu har Donald Trump stjålet usandsynligt meget af medierne og venstrefløjens opmærksomhed, og det er forståeligt. Han er jo et festfyrværkeri af tosserier og overraskelser, der gør ham usandsynlig let at skrive historier om og let at hade for hans modstandere. Med al dette farverige klovneri stjæler han dog fokus fra ham, som mange mener er den største, faktiske trussel fra republikanernes side: Ted Cruz.

Ted males af sine fjender op som en slange i græsset, og det kan da også være svært at se de reelle politiske forskelle på ham og Trump. Deres idéer hopper ofte rundt i samme boldgade. Cruz formår bare at servere dem på en mere civil og spiselig måde.

The Princess Bride

Måske er det netop også dette karaktertræk, der tegner sig i hans valg af yndlingsfilm. Cruz har sikkert forelsket sig i The Princess Bride i sine unge dage og måske ikke givet dette valg af yndlingsfilm større eftertanke, men det er alligevel et interessant valg. The Princess Bride er jo en god film. Den er sjov, charmerende, romantisk, unik og (i hvert fald en smule) banebrydende. Kvaliteter som Cruz helt sikkert ikke har noget mod at blive identificeret med.

Filmen ligner på overfladen et klassisk, romantisk eventyr, men har du set den, ved du også, at den vender en masse af sine genrekonventioner på hovedet. Deri ligger en del af filmens humor. Den ligner én ting, men er i virkeligheden noget andet, og mon ikke en del af Cruz’ modstandere netop vil karakterisere ham således?

Næste: 2. Hillary Clinton

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.