Analyse: De amerikanske præsidentkandidaters yndlingsfilm

Filmnørdens Hjørne Blog 1 Comment

John Kasich

John Kasich (rep.)

YndlingsfilmSchool of Rock

Hvad? School of Rock?!? Okay... Vi har her en præsidentkandidat, som identificerer sig med en doven plattenslager, der korrumperer småbørn ved at undervise dem i en en ilde set side af musikkulturen via løgn og humor kun med økonomisk gevinst for øje, indtil hans kærlighed til børnene overvinder ham, og han rent faktisk vil deres bedste.

Det vigtige her er at få tidsbestemt præcis, hvor Kasich selv mener han er i Jack Black-figurens udvikling. Har han allerede ændret sig til at ville børnenes bedste, eller håber han, det sker en dag?

MCDSCOF EC018

Eller også identificerer Kasich sig med børnene, der hele livet er blevet påduttet en pæn og ordentlig uddannelse og livsstil, men som først virkelig blomstrer, da de får smag for de mere kreative og rebelske ting, som verden har at byde på.

Seriøst, jeg fatter ikke dette valg. Filmen er jo fin nok, men hvordan pokker er man opdraget, når man vælger netop dén som sin yndlingsfilm? Hvilken slags menneske er man, når dette er filmen, man i HELE sit liv, har fået mest ud af?

Måske er denne film netop derfor det ultimativt mest ærlige valg for Kasich. I forhold til hans konkurrenter er det på ingen måde lykkedes ham at mejsle sit navn og sin profil fast i valgkampen, og hvis han vælger politiske standpunkter på samme måde, som han vælger yndlingsfilm, er det sgu ikke overraskende. Jøsses.

Næste: 4. Bernie Sanders

Comments 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.